De documentaire "Zo nodig Dwars" is een televisieprogramma (uitgezonden twee keer bij RTL-4 en RTL-5 resp. in 2000 en 2001), dat ik, kankerpatiënt en regisseur, heb gemaakt van keuzes en de zoektocht die Antoon, Shifra en ikzelf (Kees) hebben gemaakt in de strijd tegen kanker. Deze strijd duurt al vele jaren. Helaas is Shifra op 6 november 2001 overleden, maar Antoon en ik leven , nu mei 2007, nog steeds, Antoon al 12 jaar zonder welke reguliere behandeling dan ook en ik ben inmiddels bijna 10 jaar kankervrij. Tijdens de eerste jaren van onze zoektocht en gevecht met onze kanker zijn we daarbij op zaken gestuit waarvan wij vinden dat nieuwe kankerpatiënten en ook artsen en verpleegkundigen die ook zouden moeten weten.
Inmiddels is de website die uit Zo Nodig Dwars is ontstaan een niet meer weg te denken informatiebron in Nederland en België. Nu mei 2007 bezoeken gemiddeld per maand ca. 75000 mensen deze website www.kanker-actueel.nl en worden er gemiddeld 400.000 artikelen aangeklikt per maand. De doelen zijn nog steeds niet veranderd en met de website willen we aandacht vragen en de discussie openen over actuele ontwikkelingen in het behandelen van kanker zowel regulier als alternatief/aanvullend. Niet omdat wij denken de waarheid in pacht te hebben of eenzijdig een bepaalde aanpak willen promoten, maar omdat onze ervaring is dat aanhangers vanuit beide 'kampen', zowel regulier als alternatief/aanvullend slechts oog hebben voor ontwikkelingen binnen hun eigen terrrein. Een terrein dat nog steeds erg afgebakend blijft en waarvan o.i. met teveel wantrouwen de grenzen worden bewaakt. Met Zo nodig Dwars hoopten we een opening tot meer samenwekring en uitwisseling te maken, de website is het vervolg geweest en we vinden dat we ook wel succes hebben in het overbruggen van tegenstellingen, maar o.i. nog te weinig. Maar verder op de website kunt u uiteraard meer lezen over onze initiatieven. Zo Nodig Dwars blijkt nu 7 jaar later een mooie aanzet geweest te zijn tot dit initiatief dat meer en meer voldoet aan de enorme informatiebehoefte bij kankerpatiënten.

Plaats een reactie ...

Reageer op "Inleiding en doel van Zo nodig Dwars"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Inleiding en doel van Zo nodig >> Videofilm: "Zo Nodig Dwars", >> Boodschap: ongeneeslijke kanker >> Reguliere aanpak met aanvullende >> Statistisch bijzondere resultaten >> Therapeutische werking en >> Doel van videofilm Zo Nodig >> Documentaire over drie kankerpatiënten >>