Mijn verhaal. Ziekte van Waldenström. Antoon Verhaak. Zie gerelateerde artikelen voor verloop van Antoon zijn ziekte.

Antoon VerhaakAntoon Verhaak

3 juni 2018: Antoon liet me weten dat het nog steeds prima met hem gaat. Het is al weer 4 jaar geleden dat hij een chemokuur heeft gedaan en het gaat nog steeds uitstekend met hem. zie berichtje van 15 september 2017 hieronder. Niets wijst erop dat hij een nieuwe behandeling nodig heeft. Zie ook de documentaire Zo Nodig Dwars en The will to live  op You Tube hoe Antoon eraan toe was 20 jaar geleden. En lees in gerelateerde artikelen Antoon zijn levensverhaal.

15 september 2017: gisteren weer eens uitgebreid bijgepraat met Antoon. Hij is afgelopen maand 70 jaar geworden en het gaat nog steeds goed met hem. Antoon is nog steeds actief vooral in zijn dorp doet hij veel voor de mensen. En hij sport nog steeds zo'n twee uur per dag. dat houdt hem fit en vind hij ook leuk te doen vertelde hij me.

Wat betreft zijn ziekte (Waldenström) waar hij niet meer zo mee bezig is vertelde hij me, maar het is al weer drie en half jaar geleden dat hij zijn tweede chemo kreeg en sinsdien lijkt alles stabiel. Al verwacht hij op termijn wel dat hij nog eens een vervolg behandeling zal moeten hebben. Langzaam voelt hij toch ook wel dat hij soms vermoeider is. En zijn ziekte is en blijft ongeneeslijk tenslotte. Maar met zijn gezonde leefstijl plus in grote lijnen het volgen van het Houtsmullerdieet met aanvullend enkele supplementen via arts-bioloog drs. Engelbert Valstar nog altijd hoopt Antoon nog jaren verder te kunnen. En dan te bedeknne dat het dit najaar 23 jaar is geleden dat Antoon de diagnose kreeg.

Zo Nodig Dwars is nu ook online op een smartphone te zien. Ga daarvoor naar You Tube: 

https://youtu.be/oAiNmanRwTw

The Will to Live:

https://youtu.be/okUwzcoQ5fE

Zie in gerelateerde artikelen Antoon zijn ervaringsverhaal of klik voor de documentaire Zo Nodig Dwars op de volgende link:

Zo nodig Dwars, een documentaire over de zoektocht van drie kankerpatiënten, Antoon, Shifra en Kees die ongeneeslijk werden verklaard. Shifra overleed helaas november 2001, maar met Antoon en Kees gaat het nog steeds heel erg goed d.d. mei 2009. Lees hier over waarom en achtergrond van Zo Nodig Dwars, twee keer uitgezonden via RTL-4 en RTL-5 en ook eind 2003 op de Poolse televisie onder de Engelse titel The Will to Live.

 


Plaats een reactie ...

2 Reacties op "Ziekte van Waldenstrom: Antoon Verhaak"

 • Anja Bogaard :
  Beste Antoon,
  Via Dr Valstar heb ik uw naam. Ik ben een sportieve vrouw van 47 jaar met al enkele jaren bekend met de ziekte van Waldenström en daarbij MGUS Polyneuropathie. Met name op het gebied van polyneuropathie is er zeer weinig bekend en vooruitgang op gebied van wetenschappelijk onderzoek en wordt er binnen de reguliere zorg anti depressiva voor geschreven tegen de zenuwpijn. Om die reden ben ik ook buiten het reguliere circuit gaan zoeken.Gezien u chemicus bent en wellicht meer informatie hebt gevonden over polyneuropathie en de behandeling daarvan, mail ik u. Ik ben benieuwd of u mij kan helpen in mijn zoektocht. De polyneuropathie is invaliderend. Ik wil de progressie van achteruitgang stabiliseren en bij voorkeur stilzetten.
  Ik zie uw reactie tegemoet. Met vriendelijke groet, Anja Bogaard
  • kees :
   Best Anja, ik denk niet dat Antoon dit soort berichten leest. Hij is niet verbonden aan kanker-actueel. Stuur mij een e-mail dan zal ik die doorsturen naar Antoon.

   Met vriendelijke groeten, kees braam
   webmaster www.kanker-actueel.nl

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Antoon werd gediagnosteerd >> Mei 2004: tien jaar na de >> Antoon's lecture about diet >> Gezondheid Antoon blijft goed. >> Tenslotte: Hoe gaat het nu >> Mijn ervaring met patientenverenigingen >> Geestkracht >> Op zoek buiten de reguliere >> Wetenschappelijk bewezen? >> Mijn inzicht in de reguliere >>