Mijn verhaal. Ziekte van Waldenström. Antoon Verhaak. Zie gerelateerde artikelen voor verloop van Antoon zijn ziekte.

De documentaire Zo Nodig Dwars, waarin ook Antoon is te zien hoe hij omging met de diagnose kanker is online te zien. Ga daarvoor naar You Tube: https://youtu.be/oAiNmanRwTw

The Will to Live is also available on You Tube and smartphone

https://youtu.be/okUwzcoQ5fE

 

Antoon VerhaakAntoon Verhaak

13 augustus 2022:

Vandaag viert Antoon zijn 75e verjaardag samen met zijn kinderen en kleinkinderen en zus en broer. Dat is natuurlijk geweldig. En Antoon heeft nog steeds een uitstekende kwaliteit van leven. Hij is nog steeds heel actief, doet bijna alles nog. Van de laatste chemokuren is hij helemaal hersteld en zijn bloedwaarden zijn weer gezakt naar normale waarden min of meer. 

Ik had hem graag persoonlijk willen feliciteren maar dat is beetje lastig omdat hij zijn verjaardag viert in zijn huisje in Duitsland. In ieder geval Antoon ook vanaf deze plek heel hartelijk gefeliciteerd en ik hoop dat ik jou nog vele jaren
mag feliciteren.

De documentaire Zo Nodig Dwars, waarin ook Antoon is te zien hoe hij omging met de diagnose kanker is online te zien. Ga daarvoor naar You Tube: https://youtu.be/oAiNmanRwTw

1 mei 2022: Afgelopen week telefonisch bijgepraat met Antoon. Vorig jaar heeft hij een derde chemokuur gehad tijdens corona dus moest hij heel voorzichtig zijn. Maar hij is daaar goed doorheen gekomen en zijn IgM waarden zijn weer terug naar nagenoeg normaal.  Hij is daar heel blij mee en ook weer heel actief met van alles en nog wat.
Zijn grootste zorg is nu een beginnende vorm van Alzheimer die paar jaar geleden bij hem werd vastgesteld, maar ook daar gaat het goed mee. De ziekte tooont nauwelijks progressie en Antoon heeft weinig last van klachten. Hij is actief in een groep van wetenschappers in Groningen die onderzoek doen naar Alzheimer en hoe je die ziekte met leefstijl en vooral voeding zou kunnen controleren.  
Het was heel fijn weer eens met hem te praten en komende zomer wordt Antoon al weer 75 jaar. 

26 januari 2020: Het gaat nog steeds goed met Antoon al denkt hij wel over een jaar ongeveer een nieuwe chemokuur nodig te hebben. Hij is nog altijd heel actief maar zijn bloedwaarden lopen heel langzaam weer op. Nu nog geen probleem maar Antoon vertelde me dat hij denkt dat er nog wel een chemo zal moeten volgen. Maar op dit moment gaat het dus nog steeds geod met hem. Hij doet veel vrijwilligerswerk, sport veel, gaat regelmatig naar zijn tweede huisje in Duitsland en leeft een normaal leven. 

3 juni 2018: Antoon liet me weten dat het nog steeds prima met hem gaat. Het is al weer 4 jaar geleden dat hij een chemokuur heeft gedaan en het gaat nog steeds uitstekend met hem. zie berichtje van 15 september 2017 hieronder. Niets wijst erop dat hij een nieuwe behandeling nodig heeft. Zie ook de documentaire Zo Nodig Dwars en The will to live  op You Tube hoe Antoon eraan toe was 20 jaar geleden. En lees in gerelateerde artikelen Antoon zijn levensverhaal.

15 september 2017: gisteren weer eens uitgebreid bijgepraat met Antoon. Hij is afgelopen maand 70 jaar geworden en het gaat nog steeds goed met hem. Antoon is nog steeds actief vooral in zijn dorp doet hij veel voor de mensen. En hij sport nog steeds zo'n twee uur per dag. dat houdt hem fit en vind hij ook leuk te doen vertelde hij me.

Wat betreft zijn ziekte (Waldenström) waar hij niet meer zo mee bezig is vertelde hij me, maar het is al weer drie en half jaar geleden dat hij zijn tweede chemo kreeg en sinsdien lijkt alles stabiel. Al verwacht hij op termijn wel dat hij nog eens een vervolg behandeling zal moeten hebben. Langzaam voelt hij toch ook wel dat hij soms vermoeider is. En zijn ziekte is en blijft ongeneeslijk tenslotte. Maar met zijn gezonde leefstijl plus in grote lijnen het volgen van het Houtsmullerdieet met aanvullend enkele supplementen via arts-bioloog drs. Engelbert Valstar nog altijd hoopt Antoon nog jaren verder te kunnen. En dan te bedeknne dat het dit najaar 23 jaar is geleden dat Antoon de diagnose kreeg.

Zo Nodig Dwars is nu ook online op een smartphone te zien. Ga daarvoor naar You Tube: 

https://youtu.be/oAiNmanRwTw

The Will to Live:

https://youtu.be/okUwzcoQ5fE

Zie in gerelateerde artikelen Antoon zijn ervaringsverhaal of klik voor de documentaire Zo Nodig Dwars op de volgende link:

Zo nodig Dwars, een documentaire over de zoektocht van drie kankerpatiënten, Antoon, Shifra en Kees die ongeneeslijk werden verklaard. Shifra overleed helaas november 2001, maar met Antoon en Kees gaat het nog steeds heel erg goed d.d. mei 2009. Lees hier over waarom en achtergrond van Zo Nodig Dwars, twee keer uitgezonden via RTL-4 en RTL-5 en ook eind 2003 op de Poolse televisie onder de Engelse titel The Will to Live.

 


Plaats een reactie ...

3 Reacties op "Ziekte van Waldenstrom: Antoon Verhaak"

 • Anja Bogaard :
  Beste Antoon,
  Via Dr Valstar heb ik uw naam. Ik ben een sportieve vrouw van 47 jaar met al enkele jaren bekend met de ziekte van Waldenström en daarbij MGUS Polyneuropathie. Met name op het gebied van polyneuropathie is er zeer weinig bekend en vooruitgang op gebied van wetenschappelijk onderzoek en wordt er binnen de reguliere zorg anti depressiva voor geschreven tegen de zenuwpijn. Om die reden ben ik ook buiten het reguliere circuit gaan zoeken.Gezien u chemicus bent en wellicht meer informatie hebt gevonden over polyneuropathie en de behandeling daarvan, mail ik u. Ik ben benieuwd of u mij kan helpen in mijn zoektocht. De polyneuropathie is invaliderend. Ik wil de progressie van achteruitgang stabiliseren en bij voorkeur stilzetten.
  Ik zie uw reactie tegemoet. Met vriendelijke groet, Anja Bogaard
  • kees :
   Best Anja, ik denk niet dat Antoon dit soort berichten leest. Hij is niet verbonden aan kanker-actueel. Stuur mij een e-mail dan zal ik die doorsturen naar Antoon.

   Met vriendelijke groeten, kees braam
   webmaster www.kanker-actueel.nl
   • Fanny Battiau :
    Beste,
    Ik ken de eigenaars van een klein biologische labo in België met de naam Cressana ( zie internet)en die vertelden me ooit dat een vriendin met Waldenström genas met heel veel vers sap van hun biologische waterkers, momenteel hebben ze die ook in pilletjes. Het is niet mijn bedoeling om publiciteit te maken maar ik zou het jammer vinden dat ik jullie dit niet vertelde.
    Mvg

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Antoon werd gediagnosteerd >> Mei 2004: tien jaar na de >> Antoon's lecture about diet >> Gezondheid Antoon blijft goed. >> Tenslotte: Hoe gaat het nu >> Mijn ervaring met patientenverenigingen >> Geestkracht >> Op zoek buiten de reguliere >> Wetenschappelijk bewezen? >> Mijn inzicht in de reguliere >>