Antoon VerhaakAntoon Verhaak

13 augustus 2022: Vandaag viert Antoon zijn 75e verjaardag samen met zijn kinderen en kleinkinderen en zus en broer. Dat is natuurlijk geweldig. En Antoon heeft nog steeds een uitstekende kwaliteit van leven. Hij is nog steeds heel actief, doet bijna alles nog. Van de laatste chemokuren is hij helemaal hersteld en zijn bloedwaarden zijn weer gezakt naar normale waarden min of meer. 

Ik had hem graag persoonlijk willen feliciteren maar dat is beetje lastig omdat hij zijn verjaardag viert in zijn huisje in Duitsland. In ieder geval Antoon ook vanaf deze plek heel hartelijk gefeliciteerd en ik hoop dat ik jou nog vele jaren
mag feliciteren.

De documentaire Zo Nodig Dwars, waarin ook Antoon is te zien hoe hij omging met de diagnose kanker is online te zien. Ga daarvoor naar You Tube: https://youtu.be/oAiNmanRwTw

The Will to Live is also available on You Tube and smartphone

https://youtu.be/okUwzcoQ5fE


1 mei 2022: Afgelopen week telefonisch bijgepraat met Antoon. Vorig jaar heeft hij een derde chemokuur gehad tijdens corona dus moest hij heel voorzichtig zijn. Maar hij is daaar goed doorheen gekomen en zijn IgM waarden zijn weer terug naar nagenoeg normaal.  Hij is daar heel blij mee en ook weer heel actief met van alles en nog wat.
Zijn grootste zorg is nu een beginnende vorm van Alzheimer die paar jaar geleden bij hem werd vastgesteld, maar ook daar gaat het goed mee. De ziekte tooont nauwelijks progressie en Antoon heeft weinig last van klachten. Hij is actief in een groep van wetenschappers in Groningen die onderzoek doen naar Alzheimer en hoe je die ziekte met leefstijl en vooral voeding zou kunnen controleren.  
Het was heel fijn weer eens met hem te praten en komende zomer wordt Antoon al weer 75 jaar. 

26 januari 2020: Het gaat nog steeds goed met Antoon al denkt hij wel over een jaar ongeveer een nieuwe chemokuur nodig te hebben. Hij is nog altijd heel actief maar zijn bloedwaarden lopen heel langzaam weer op. Nu nog geen probleem maar Antoon vertelde me dat hij denkt dat er nog wel een chemo zal moeten volgen. Maar op dit moment gaat het dus nog steeds goed met hem. Hij doet veel vrijwilligerswerk, sport veel, gaat regelmatig naar zijn tweede huisje in Duitsland en leeft een normaal leven.

3 juni 2018: Antoon liet me weten dat het nog steeds prima met hem gaat. Het is al weer 4 jaar geleden dat hij een chemokuur heeft gedaan en het gaat nog steeds uitstekend met hem. zie berichtje van 15 september 2017 hieronder. Niets wijst erop dat hij een nieuwe behandeling nodig heeft. Zie ook de documentaire Zo Nodig Dwars en The will to live  op You Tube hoe Antoon eraan toe was 20 jaar geleden. En lees in gerelateerde artikelen Antoon zijn levensverhaal.

15 september 2017: gisteren weer eens uitgebreid bijgepraat met Antoon. Hij is afgelopen maand 70 jaar geworden en het gaat nog steeds goed met hem. Antoon is nog steeds actief vooral in zijn dorp doet hij veel voor de mensen. En hij sport nog steeds zo'n twee uur per dag. dat houdt hem fit en vind hij ook leuk te doen vertelde hij me.

Wat betreft zijn ziekte (Waldenström) waar hij niet meer zo mee bezig is vertelde hij me. Maar het is al weer drie en half jaar geleden dat hij zijn tweede chemo (6 maanden) kreeg en sinsdien lijkt alles stabiel. Al verwacht hij op termijn wel dat hij nog eens een vervolg behandeling zal moeten hebben. Langzaam voelt hij toch ook wel dat hij soms vermoeider is. En zijn ziekte is en blijft ongeneeslijk tenslotte.

Maar met zijn gezonde leefstijl plus in grote lijnen het volgen van het Houtsmullerdieet met aanvullend enkele supplementen nog altijd voorgeschreven door arts-bioloog drs. Engelbert Valstar hoopt Antoon nog jaren verder te kunnen. En dan te bedenken dat het dit najaar 23 jaar is geleden dat Antoon de diagnose kreeg.

Zie verder in gerelateerde artikelen of zie de video Zo Nodig Dwars

29 augustus 2014: Afgelopen week was ik op bezoek bij Antoon en het is fantastisch om te zien hoe goed het met hem gaat. Hij zwemt nog steeds enkele dagen per week 800 tot 1000 meter. Fietst nog veel, enz. Afgelopen week was zijn IGM gedaald naar 20 na 4 chemokuren (DRC, dexamethason-Rituxan-cyclofosfamide). Antoon schreef mij dat zijn IGM nog nooit zo laag is geweest de afgelopen 20 jaar. Hij doet nog 1 kuur en daarna bekijkt hij of hij er mee zal stoppen. Mooi nieuws dus.

En ook ik heb mijn 64 jarige verjaardag gisteren gevierd. 2 van de 3 mensen die de boodschap kregen een ongeneeslijke vorm van kanker te hebben (zie de video Zo Nodig Dwars)  leven dus ca. 20 jaar later nog steeds en met uitstekende kwaliteit van leven. Dit kan toch geen toeval meer zijn?

25 april 2014: Vandaag vertelde Antoon mij dat hij komende maand weer een nieuwe chemokuur moet volgen met DRC, dexamethason-Rituxan-cyclofosfamide, Het is nu bijna 7 jaar geleden dat hij met leukoran toen is gestart voor ca. 9 maanden. En hij vertelde mij dat hij nog steeds een bijzonder goede kwaliteit van leven heeft. En dan te bedenken dat hij in 1995 te horen kreeg dat hij nog maar een levensverwachting had van ca. 5 jaar met chemo. Heel mooi resultaat dus als gevolg van beetje eigenzinnigheid: Zie Zo Nodig Dwars.

30 juli 2011: afgelopen week was Antoon bij me op bezoek. Antoon zag er nog steeds prima uit. En hij vertelde me dat het nog steeds goed met hem gaat. 5 jaar geleden heeft hij 1 jaar chemo - leucoran -  gehad en tot nu toe zijn zijn tumormarkers nauwelijks opgelopen. Misschien dat hij over enkele jaren weer wel een keer chemo moet of een ander middel maar Antoon zei me dat hij daar heel goed mee kan leven. Toch wel heel mooi dat zowel Antoon als ik nog steeds een prima leven hebben met hele goede kwaliteit van leven.  Zie verder hier Antoon zijn uitgebreide verhaal hieronder in gerelateerde artikelen. Of bekijk de video Zo Nodig Dwars.

18 mei 2009: Antoon liet mij afgelopen week weten dat het heel goed gaat met hem. Een paar maanden geleden heeft hij een tocht met een camper gemaakt door Amerika met een van zijn zonen.  Na de Leukoran van 2007/2008 zijn zijn tumormarkers gedaald naar zo goed als normale waarden. Antoon vertelde mij dat hij weer volop energie heeft als een 'normaal' mens. Hij is heel actief in alles en vergeet soms dat hij kanker heeft. Hij leeft gewoon als een mens zonder kanker. Prachtig verhaal dus.

Ik heb de documentaire Zo Nodig Dwars on line  gezet. Dan kunt u nog eens zien hoe het met Antoon is gegaan en wat hij er allemaal voor heeft gedaan.


Plaats een reactie ...

3 Reacties op "Antoon werd gediagnosteerd met ziekte van Waldenstrom najaar 1994. Antoon (75 jaar) voelt zich prima ondanks twee keer chemo maar vooral dankzij gezonde leefstijl en het Houtsmullerdieet en leeft een actief leven met uitstekende kwaliteit van leven."

 • Linie van Steen :
  Ik ben een dametje van 81 en heb sinds 2006 de ziekte van Walden ström.
  Mijn Hb zakt nu ook steeds naar 5 en de Igm stijgt naar 47. Ik weeg nog 43 kg (was 53 kg)
  De hematologg wil me nu ook Leukeran toedienen in combinatie met Rutuximub een antistof per infuus.
  Ik lees hierover niets bij Anton. Hij kreeg volgens mij alleen Leukeran.
  Kan ik contact krijgen met Anton Verhaak, dat zou ik zeer op prijs stellen.
  HARTELIJK DANK EN AL HET GOEDE
  van Linie van Steen 25.4. 1014
  • Kees :
   Beste Linie ik zal uw vraag doorsturen naar Antoon.

   Met vriendelijke groeten, kees braam
   webmaster
   • Linie van Steen :
    Dag Kees, Sorry, maar ik zie nu pas je reactie.
    Ja ik zou gaarne in contact komen met Antoon Verhaak.
    Dinsdag krijg ik wederom 2 zakjes bloed omdat mijn HB maar weer 5.3 was.
    Ook begin ik weer met Leukeran 2 mg. 1 dag wel en een dag niet, omdat ik 3 maanden geleden 10 dagen 2 mg Leukeran nam en toen doodziek werd en gestopt ben.Igm was wel gedaald van 60 naar 45. Nu dus weer 57. Ik ben dat dametje van 81 en weg 43 kg.
    Dank je Kees. Kan je mij via mijn e mail adres antwoorden, dan weet ik zeker dat ik je bericht ontvang. AL HET GOEDE VAN lINIE VAN sTEEN cwmvansteen@hetnet.nl

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Antoon werd gediagnosteerd >> Mei 2004: tien jaar na de >> Antoon's lecture about diet >> Gezondheid Antoon blijft goed. >> Tenslotte: Hoe gaat het nu >> Mijn ervaring met patientenverenigingen >> Geestkracht >> Op zoek buiten de reguliere >> Wetenschappelijk bewezen? >> Mijn inzicht in de reguliere >>