Maart 2006: Bron: KWF website

Op de website van het KWF staat dit onderstaande antwoord van het KWF op de vraag of Haelan 951 een middeltje is dat zou kunnen helpen in het bestrijden van kanker. Wel veelzeggend dat het KWF met haar hele onderzoeksinstituut van het NKI erachter tot zo'n nietszeggend antwoord komt terwijl arts-bioloog drs. E. Valstar wel een gedetailleerde wetenschappelijke analyse maakte van Haelan op basis van gepubliceerde dierstudies en klinische studies die ook nog eens verrassend positief uitpakt voor Haelan en Conny Breukhoven.

Hier de mening van het KWF, gekopieerd van hun website

Helpt Healan 951, het drankje dat Connie Breukhoven lanceert, tegen kanker?

De werkzame stof in het drankje hoort tot de zogenoemde isoflavonen.

Isoflavonen, die in soja zitten, zijn stoffen die we in het kankeronderzoek serieus moeten nemen. Een zware wetenschappelijke commissie van KWF Kankerbestrijding heeft in 2004 een grondige literatuurstudie gedaan naar deze stoffen in relatie tot borstkanker, baarmoederkanker en prostaatkanker, dus hormoongevoelige kankers.

Daar kwam uit dat er nog onvoldoende wetenschappelijke aanwijzingen zijn dat deze stoffen een rol spelen bij het ontstaan van deze typen kanker. Er is dus nader onderzoek nodig.

Dat Haelan 951 een 'nieuwe stategie in de strijd tegen kanker' zou zijn, die een preventieve werking heeft om ziekten te voorkomen lijkt voorbarig en kan niet op wetenschappelijke basis zo gesteld worden.


Plaats een reactie ...

Reageer op "KWF wijst Haelan als aanvullend middel op natuurlijke basis in preventie en bestrijding van kanker af als niet bewezen."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Healan lijkt een veelbelovend >> KWF wijst Haelan als aanvullend >> Aldus de Telegraaf: 'Kankermiddel' >> Haelan als alleenstaande behandeling >> Patientenervaringen met Healan: >> Patientenervaringen met Healan: >> Patientenervaringen met Healan: >> Haelan, een natuurlijk drankje >>