19 oktober 2017: Bron: HollandPTC

Holland Protonen Centrum meldt dat zij eind dit jaar / begin volgend jaar kankerpatienten kunnen gaan behandelen met protonenbestraling in zowel Delft als Groningen. Maar in Delft kunnen jaarlijks maximaal 600 patiënten worden behandeld en zover ik weet geldt dit ook voor Groningen. Dus niet iedereen zal hiervoor in aanmerking komen. Maar beter iets dan niets natuurlijk.

Over het protonencentrum in Delft:

Protonencentrum Delft

Op 4 juli heeft de officiële overdracht plaats gevonden tussen de bouwer en HollandPTC. HollandPTC is het nieuwe poliklinische centrum voor protonentherapie en wetenschappelijk onderzoek in Delft. Het centrum is uitgerust met geavanceerde apparatuur voor beeldvorming en protonenbestraling. Het gebouw en de technische installaties zijn gerealiseerd door de bouwcombinatie van TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros.
De overdracht opent de weg naar volledige ingebruikname van de kliniek waar patiënten met specifieke vormen van kanker behandeld kunnen worden met protonentherapie, een zeer precieze en begrensde vorm van bestraling. HollandPTC is gebouwd in opdracht van een consortium van de TU Delft, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Erasmus Medisch Centrum (Erasmus MC) en is een van de eerste protonenklinieken van Nederland. Het streven is medio 2018 de eerste patiënten te behandelen. Op termijn kunnen er in HollandPTC 600 kankerpatiënten per jaar behandeld worden.

Lees hier het volledige artikel

Zie ook deze video: Protonentherapie in de praktijk

Wat betekent protonentherapie in de praktijk voor de behandeling van kankerpatiënten? In dit interview vertelt Prof.dr. Corrie Marijnen, hoogleraar Radiotherapie aan het LUMC en medisch directeur van HollandPTC, over de toegevoegde waarde van deze nieuwe therapie.

Uit het Algemeen Dagblad het nieuws over Delft:

De therapie is kostbaar, maar patiënten van DSW en Zilveren Kruis hoeven niet te betalen voor de behandeling.

Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Protonencentra Delft en Groningen klaar om patienten te kunnen gaan behandelen vanaf eind 2017."

  • Henk arts :
    Mijn dochter van 35 heeft uitgezaaide melanoom in linker hersenengedeelte en krijgt volgende week
    Precieze bestralingen in het Radboud ziekenhuis te nijmegen.maar ik vroeg mij af is zo een protonen bestraling niet beter voor haar.ik hoop dat ik hier snel mantwoord op krijg ik kan niet veel voor haar doen daar ik de ziekte van Parkinson heb.mvggroet hgmarts flammertsehof 85 5854da bergen Limburg tel 0619338260

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Protonenbestraling naast chemo >> Protonenbestraling voor neus- >> Protonencentra Delft en Groningen >> Protonenbestraling wordt in >> Protonenbestraling blijkt >> Protonenbestraling bij recidief >> Protonen bestraling is significant >> Protonenbestraling geeft extreem >> Protonen bestraling blijkt >> Protonen bestraling van levertumoren >>