Zie onder complementair in gerelateerde artikelen onder Sulforafaan hoe rauwe broccoli en plantje Broccocress te gebruiken.
Het bedrijf dat broccocress plantjes levert over de hele wereld en ook adressen verkrijgbaar waar dit plantje te koop is heet :
Koppert Cress
De Poel 1
2681 MB Monster
The Netherlands
Website: www.koppertcress.com
19 april 2013: Koppert Cress kweekt voor het Amerikaanse National Institutes of Health speciale broccoli kweekt met verhoogde Sulforafaan waarden en waaruit de benodigde Sulforafaan wordt gehaald voor hun studies met broccocrest. Eind mei 2014 hoopt het National Institutes of Health de resultaten uit een gerandomiseerde studie bekend te maken. De plantjes zijn erg goedkoop. Vooral ook interessant voor mensen met bronchitis en COPD en vormen van kanker.
19 april 2013: Bron: Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2008 Apr;17(4):938-44. doi: 10.1158/1055-9965.EPI-07-2502. Met heel veel dank aan meneer S. die mij heel veel interessante informatie toestuurde
Rauwe broccoli verdubbelt overleving bij blaaskankerpatiënten. Dit blijkt uit een 8 jarige zogeheten case control studie bij 275 patienten met blaaskanker met primaire blaaskanker en een controlegroep van 825 mensen zonder kanker. Voor andere groenten of fruit of gekookte groenten bleek geen significant effect in overlevingstijd. Deze studie is gepubliceerd in 2008 in Cancer Epidemiol Biomarkers Prev.. Maar er is meer en recenter nieuws. Want niet alleen bij blaaskanker waar rauwe broccoli uitstekende effecten liet zien maar dr.. Li Tang publiceerde nog een belangrijke studie in april 2010. Uit deze studie bleek dat het eten van kruisbloemige groenten het risico op longkanker bij rokers aanzienlijk verkleinde. Echter ook uit deze studie bleek dat de consumptie van rauwe kruisbloemige groenten een statistisch significant effect hadden op het risico van longkanker. Rokers die in het middengedeelte van de consumptie van rauwe kruisbloemige groenten zaten hadden de helft van het risico op longkanker dan die rokers die in het laagste deel van de consumptie zaten. Zie gerelateerde artikelen.
In de epidemiologische studie van dr. Li Tang bij blaaskankerpatiënten bleek een verschil van een statistisch significant positief effect tussen het risico op blaaskanker en de inname van rauwe kruisbloemige groente (gecorrigeerde OR voor de hoogste versus laagste categorie = 0,64, 95% CI, 0,42-0,97), met een significante trend (p = 0,003); er waren geen significante verschillen voor fruit, alle groenten, of alle gekookte kruisbloemige groenten. De waargenomen verschillen voor totale ruwe kruisbloemigen werden ook waargenomen voor individuele rauwe kruisbloemigen.
De associative relatie bleef significant tussen huidige en zware rokers voor inname van drie of meer porties per maand van rauwe kruisbloemige groenten (aangepast UPR, 0,46 en 0,60, 95% CI, 0,23-0,93 en 0,38-0,93, respectievelijk).
Conclusie:
Deze gegevens suggereren dat rauwe kruisbloemige groenten het risico op blaaskanker kan verminderen, een effect dat consistent is met de rol van isothiocyanaten binnen gekregen via voeding (Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 2008; 17 (4) :938-44). Let op eet naast de rauwe broccoli ook andere groenten voor een betere opname van sulphuraphane - sulfurofaan.
Rauwe broccoli halveert het risico te sterven voor mensen die blaaskanker hebben gehad door welke oorzaak dan ook, maar vooral van blaaskanker.
Rauwe broccoli is effectiever dan gekookte broccoli.
Broccoli is effectiever dan andere kruisbloemige groenten.
Ruwe broccoli beschermt tegen andere vormen van kanker zoals longkanker bij rokers.
Het volledige studierapport: Consumption of Raw Cruciferous Vegetables is Inversely Associated with Bladder Cancer Risk kunt u gratis inzien. Hier het abstract van de studie:
Consumption of Raw Cruciferous Vegetables is Inversely Associated with Bladder Cancer Risk
Source: doi: 10.1158/1055-9965.EPI-07-2502 Cancer Epidemiol Biomarkers Prev April 2008 17; 938
Inversely Associated with Bladder Cancer Risk
- Li Tang1,
- Gary R. Zirpoli1,
- Khurshid Guru2,
- Kirsten B. Moysich1,
- Yuesheng Zhang1,
- Christine B. Ambrosone1 and
- Susan E. McCann1
+ Author Affiliations
- Requests for reprints:
Li Tang, Department of Cancer Prevention and Control, Roswell Park Cancer Institute, Elm and Carlton Streets, Basic Science Building, Room 715, Buffalo, NY 14263. Phone: 716-845-8247; Fax: 716-845-1144. E-mail: Li.tang@roswellpark.org
Abstract
Cruciferous vegetables contain isothiocyanates, which show potent chemopreventive activity against bladder cancer in both in vitro and in vivo studies. However, previous epidemiologic studies investigating cruciferous vegetable intake and bladder cancer risk have been inconsistent. Cooking can substantially reduce or destroy isothiocyanates, and could account for study inconsistencies. In this hospital-based case-control study involving 275 individuals with incident, primary bladder cancer and 825 individuals without cancer, we examined the usual prediagnostic intake of raw and cooked cruciferous vegetables in relation to bladder cancer risk. Odds ratios (OR) and 95% confidence intervals (CI) were estimated with unconditional logistic regression, adjusting for smoking and other bladder cancer risk factors. We observed a strong and statistically significant inverse association between bladder cancer risk and raw cruciferous vegetable intake (adjusted OR for highest versus lowest category = 0.64; 95% CI, 0.42-0.97), with a significant trend (P = 0.003); there were no significant associations for fruit, total vegetables, or total cruciferous vegetables. The associations observed for total raw crucifers were also observed for individual raw crucifers. The inverse association remained significant among current and heavy smokers with three or more servings per month of raw cruciferous vegetables (adjusted ORs, 0.46 and 0.60; 95% CI, 0.23-0.93 and 0.38-0.93, respectively). These data suggest that cruciferous vegetables, when consumed raw, may reduce the risk of bladder cancer, an effect consistent with the role of dietary isothiocyanates as chemopreventive agents against bladder cancer. (Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 2008;17(4):938–44)
Plaats een reactie ...
1 Reactie op "Rauwe broccoli verdubbelt overleving bij blaaskankerpatiënten en geneest COPD copy 1"
Gerelateerde artikelen
- Studiepublicaties van niet-toxische middelen en behandelingen uit literatuurlijst van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar, gerelateerd aan blaaskanker
- Groene thee (EGCG) stopt groei blaaskanker door verschillende mechanismes waaronder stimulering van apoptose. Bevestigt reviewstudie van totaal 34 blaaskankerstudies copy 1
- Ellagic Acid - Quercetin-C lijkt zinvol als aanvulling in een behandeling van blaaskanker.
- Probiotica - melkzuurbacterien naast epirubicine na operatie van blaaskanker geeft significant langere ziektevrije tijd dan met epirubicine alleen blijkt uit gerandomiseerde studie met ruim 200 blaaskankerpatienten.
- Rauwe broccoli verdubbelt overleving bij blaaskankerpatiënten en geneest COPD copy 1
- Vitamines en mineralen: Extra grote doses vitamines en zink naast BCG - bacillus Calmette-Guerin voorkomt hoog significant een recidief bij blaaskankerpatienten. 59 procent minder recidieven na 5 jaar..
- Zhuling (Grifolia umbellata pilat) verkleint kans op een recidief bij blaaskanker net zo groot als BCG, zo niet beter aldus twee gerandomiseerde studies.
- Complementair - niet-toxisch - aanvullend bij blaaskanker: een overzicht van artikelen en studie resultaten
of Astma die bij COPD hoort. Sulforaphane is redelijk vluchtig en tot heden door geen enkele medisch industrie te isoleren uit Broccocress. Om sulforaphane haar werk te laten doe heeft het een enzym nodig dat in elke groente zit. Ik gebruik bijvoorbeeld een beetje ijsbergsla.
dit epistel is bedoelt om spraakverwaring en de misvatingen buiten de deur te houden.