Meer informatie over onderstaand onderzoek is te vinden in dit studieprotocol 

24 april 2021: Bron: Dagblad van het noorden en Mediwiet.nl

Nadat twee patiënten met vergevorderde leverkanker na het gebruik van cannabisolie kankervrij en volledig genezen zijn, start het UMCG met een onderzoek naar het effect van deze olie bij uitbehandelde patiënten met leverkanker. De onderzoekers willen achterhalen of cannabisolie een mogelijke anti-kanker werking heeft en er voor kan zorgen dat de levertumoren verkleinen.
Volgens het UMCG zijn de ervaringen van twee patiënten aanleiding geweest voor de studie. Zij hadden leverkanker in een vergevorderd stadium en gingen cannabisolie gebruiken waarop de tumoren verkleinden. Nu, respectievelijk 2 en 5 jaar na hun diagnose, zijn de tumoren volledig verdwenen en zijn ze genezen.

Die twee patiënten werden al in 2016 en 2019 genoemd in de media. Een van die patiënten, Michael Cutler vertelt op de website van mediwiet.nl zijn verhaal. via een You Tube kanaal. 

Michael zijn verhaal staat ook op deze website , ook via You Tube maar met een langere beschrijving van zijn situatie toen hij begon met cannabisolie. 

Dit is het verhaal van Michael Cutler over hoe hij leverkanker versloeg met cannabisolie. Michael Cutler, een 63-jarige grootvader, kreeg in 2009 de diagnose terminale leverkanker en kreeg nog maar enkele maanden te leven. In november 2009 is er een levertransplantatie bij Michael gedaan. Alles leek in orde, maar eind 2012 kwam zijn kanker terug. Dit keer kwam het met zo'n agressiviteit terug dat traditionele therapie blijkbaar geen optie meer was. Om om te gaan met de pijn kreeg hij alleen 'een zak met morfine' en werd naar huis gestuurd om te sterven.

Dus zocht Michael wanhopig op internet naar alles wat zijn leven zou kunnen redden. Zijn zoektocht bracht hem ertoe te geloven dat wietolie een levensvatbare behandeling zou zijn. Hij stuitte op de documentaire van Christian Laurette over Rick Simpson genaamd "Run From the Cure". Deze documentaire beschrijft het verhaal van de Canadees Rick Simpson en hoe hij opnieuw ontdekte dat cannabisolie kanker kan genezen. U kunt alles over Rick Simpson leren op zijn website phoenixtears.ca.
Michael besloot om cannabisolie eens te proberen, omdat hij niets anders kon doen. Hij kocht wat olie en begon ermee op 25 april 2013. Drie dagen na het innemen van de cannabisolie verdween zijn ondragelijke pijn. Hij was verbaasd.

Dit werd bevestigd toen hij in mei van dit jaar voor een biopsie ging in het Royal Free Hospital in Londen. Michael zei dat dokters hem vertelden dat nieuwe kankercellen waren verdwenen en een woordvoerster van het ziekenhuis bevestigde dat hij sinds zijn transplantatie in 2009 geen kankerbehandeling heeft ondergaan, meldde de Daily Mail.

Laboratoriumonderzoek heeft laten zien dat cannabis een remmende invloed kan hebben op de groei van leverkankercellen. Maar een mogelijke anti-kanker werking van cannabisolie in patiënten is nog niet te verklaren, omdat nog geen wetenschappelijk onderzoek bij patiënten is gedaan, zo stelt het UMCG.

Uitbehandelde patiënten met leverkanker
Deze studie wordt gedaan met patiënten met leverkanker in een vergevorderd stadium voor wie, behalve symptoombestrijding, geen behandeling meer mogelijk is. Er kunnen in totaal 20 patiënten meedoen. De studie zal ongeveer drie jaar duren. Meer informatie over dit onderzoek is te vinden in dit studieprotocol 


Plaats een reactie ...

3 Reacties op "UMCG Groningen gaat onderzoek doen naar effecten van wietolie - cannabis na twee genezen leverkankerpatienten"

 • Eric :
  Dank voor de terugkoppeling.
  Ga ik doen.
  Vriendelijke groet Eric
 • Eric :
  Goedendag, helaas heb ik uitgezaaide bijnierschorskankercellen in de longen. In september 2019 we het grootste plekje 8 mm nu na twee en een halfjaar 11mm. Ben onder behandeling in het UMCG. Ik slik sinds het begin Mitotaan.
  Kom ik evt in aanmerking voor een experimentele behandeling met medische wietolie?
  Moet ik dit ter sprake brengen bij mijn endocrinoloog? Of is deze experimentele behandeling hier niet voor bedoeld?
  Met vr groet, Eric
  • Kees :
   Beste Eric,

   Ik kan daar geen antwoord op geven. Maar wellicht kun je het UMCG gewoon zelf even mailen of bellen?

   Mvgr. Kees Braam
   webmaster

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Legalisatie van medische marihuana >> Medicinale cannabis verlicht >> UMCG Groningen gaat onderzoek >> Nieuwe overzichtsstudie van >> Medicinale wiet (cannabis >> Cannabis gebruik met hoge >> Recreatief gebruik van marihuana >> 80 procent van amerikaanse >> DE WATERKOKER VAN MIJN TANTE >> Waar kan ik marihuana of >>