d.d. 31 oktober 2003: van Mischa, Guus zijn beste vriend ontving ik dit schrijven over Guus zijn overlijden, met het verzoek dit als laatste update van Guus zijn verhaal te plaatsen.

Lieve vrienden,

Vandaag om 15:05 heeft onze Goede vriend Guus zijn laatste adem uitgeblazen.
Hij heeft een strijd gestreden die zijn weerga niet kent, en uiteindelijk verloren.

Vannacht heeft hij een rustige nacht gehad, maar begon aan het begin van de ochtend in mijn wacht te kreunen en te puffen. Dit kwam waarschijnlijk door de koorts en de enorm hoge hartslag die hij al sinds gisteren had. We hebben toen de dokter gebeld en die is gekomen om hem een injectie te geven met een soort van slaapmiddel. Hierop is hij in een wat rustigere slaap gevallen.

Gedurende de dag werd hij steeds kouder en en ging steeds moeilijker ademen. Met als gevolg dat hij om 15:05 omringd door zijn moeder,broer&zus en tante en ik zijn laatste adem in een zucht heeft uitgeblazen.

Zonder iemand te kort te willen doen, wil jullie laten weten dat ik vandaag mijn beste vriend heb verloren en vertellen dat ik hem nooit zal vergeten. Ik vraag aan jullie hetzelfde, bewaar hem in jullie gedachten en verhalen. Hij is altijd bij zoveel dingen die wij doen aanwezig geweest, dat hij in de toekomst gewoon genoemd moet worden bij de diverse sterke verhalen die gebruikelijk zijn.

Verder wil ik iedereen uit de grond van mijn hart bedanken voor de steun die ik de afgelopen week heb gehad. Ik heb het echt nodig gehad, en kunnen gebruiken.


Ik zie jullie gauw weer,

Mischa

Ik kan daar alleen maar aan toevoegen dat ik Guus afgelopen anderhalf jaar als een prachtig mens heb leren kennen. Met een onvoorstelbaar optimisme en geduld is hij de strijd met zijn kanker aangegaan. Hij heeft het helaas niet gered, maar wel anderhalf jaar gewonnen met zijn gedurfde aanpak. Onze deelneming gaat uit naar zijn moeder, zus en broer en natuurlijk ook naar alle andere familieleden en goede vrienden zoals Mischa. 

Dag Guus, fijn je gekend te hebben en bedankt voor alles wat je ook voor mij en ons hebt betekend. 

Kees (webmaster)

 

d.d. 25 oktober 2003:

De zus van Guus belde mij vanmorgen om te zeggen dat het met Guus heel slecht gaat. Zo slecht dat hij waarschijnlijk deze week zal sterven. Twee weken geleden had een MRI-scan al aangetoond dat de resttumor licht gegroeid was, maar zorgelijker was dat aan de andere kant van zijn hersenen een nieuwe tumor aan het groeien was. Beide tumoren ontwikkelden veel oedeem wat afgelopen vrijdagnacht een herhaalde epileptie aanval heeft veroorzaakt. Guus is daarbij uit zijn bed gevallen en heeft daarbij zijn hoofd dusdanig verwond dat Guus niet meer kon praten en eten/drinken. De neuroloog wil en kan verder niets meer voor Guus doen en ook Robert had gezegd dat hij niets meer kon doen. Op dit moment ligt Guus thuis en met heel veel morfine wordt geprobeerd hem geen pijn te laten hebben en de familie heeft ook besloten dat Guus tot het eind thuis zal blijven. Wie het adres van Guus wil voor een kaartje kan zijn e-mail bij ons opvragen.

Wat een verschrikkelijk verdrietige afloop want hoe goed ging het niet met hem na afgelopen jaar. Ik heb er geen woorden voor.