D eze site is voortgekomen uit de ervaringen van ons drieën. Antoon (zie medisch dossier Antoon), Shifra en haar ouders (zie medisch dossier Shifra) en Kees (Zie medisch dossier Kees).

Maar we zijn ervan overtuigd en is inmiddels ook overduidelijk gebleken (meer dan 60 verhalen hebben we nu) dat er vele andere mensen zijn met soortgelijke verhalen en ervaringen. De een wat spectaculairder dan de ander, maar we denken dat juist de verhalen van andere mensen een goede steun kunnen betekenen voor ieder die op zoek is naar antwoorden voor zijn/haar eigen situatie. Nu weten we ook dat er veel verhalen altijd de ronde doen (zie ook alternatieve behandelingen ) over spectaculaire genezingen. Van het licht hebben gezien tot het drinken van een speciaal soort thee enz.

En dat kan. Waarom niet. Toch zouden we graag alleen maar verhalen willen publiceren die gestaafd kunnen worden met bloedonderzoeken, scans, tumormarkers, foto's voor en na de behandeling enz. Dus in feite met bewijzen.

Onder ervaringsverhalen willen we dus verhalen plaatsen na overleg en contact met de inzender. Zodat u zelf uw verhaal kunt vertellen, maar dat wij in ieder geval weten waar het verhaal op is gebaseerd. U kunt daarvoor contact opnemen met redactie@kanker-actueel.nl en dit richten aan Kees.

Hier het verhaal van Marja die in juni 2003, met lymfeklierkanker non-Hodgkin hooggradig, stadium IV gediagnostiseerd werd. Met hulp van eerst de toch noodzakelijke chemokuren, en tijdens en daarna aanvullend gebruik van gezonde voeding, veel groente en fruit, het Houtsmullerdieet en bepaalde extra voedingssupplementen via een orthomoleculaire arts lijkt Marja nu november 2005 haar lymfklierkanker onder controle te hebben want klinisch lijkt ze inmiddels in totale remissie en ook haar kwaliteit van leven is erg goed zoals ze schrijft in haar verhaal.

Uiteraard ligt de verantwoordelijkheid voor het waarheidsgehalte van dit verhaal bij Marja voor dit schrijven en is onze disclaimer hier ook van toepassing, maar Marja heeft haar verhaal geschreven en mij daarna gebeld en Marja heeft haar verhaal ook laten lezen aan haar twee begeleidende artsen en ons toestemming voor publicatie gegeven. Ik wil Marja hier op deze plaats dan ook hartelijk bedanken voor de moed haar gevecht en zoektocht met anderen te willen delen en haar ervaringen te publiceren. Met Marja hopen ook wij dat veel mensen hier wat aan hebben. Zoals eerder gezegd andere verhalen van mensen met bijzondere ervaringen en keuzes staan onder ervaringsverhalen van kankerpatiënten.
Eventuele reacties en vragen aan Marja naar aanleiding van haar persoonlijke verhaal kunnen via e-mail aan ons worden gestuurd en wij zullen alle reacties doorsturen naar Marja.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Waarom deze ervaringsverhalen?"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Waarom deze ervaringsverhalen? >> Marja houdt na en tijdens >> Zo begon het >> En zo herstelde ik en bereikte >> Januari 2008: Het gaat nog >> Lymfklierkanker - non-Hodgkin: >>