29 mei 2010: met dank aan een van onze trouwe bezoekers die ons attent maakte op de manier waarop u Zometa - Zoledronic Acid kunt krijgen voorgeschreven en vergoed. er hebben nu al een aantal mensen bevestigd en ons bedankt voor deze tips. Dus nog maar eens onder de aandacht gebracht.

Veel kankerpatienten hebben afgelopen jaren geworsteld met het voorgeschreven krijgen van Zometa - Zoledronic Acid. Terwijl in vele studies is bewezen dat Zometa significant beter werkt dan APD. Nu blijkt dit dus een probleem te zijn van de ziekenhuizen die Zometa niet vanuit hun budget willen betalen maar wel willen profiteren van ziekenhuisbezoek. Daarom schrijven ze liever APD voor dan kunnen ze een dagbehandeling declareren, terwijl Zometa toedienen maar 20 minuten kost en ze daarvoor bijna niets kunnen declareren volgens het enkele jaren geleden ingevoerde declaratiesysteem.

Als u in aanmerking komt voor Zometa - Zoledronic Acid dan kunt u als volgt handelen, we hebben de tip van een patient hier letterlijk overgenomen. Zij had 5 keer Zometa voorgeschreven gekregen van haar oncoloog na heel lang zeuren en kreeg toen dit te horen: 

Nadat ik een afspraak voor infuus had gemaakt, werd ik door een assistent van oncoloog gewezen op een thuisservice; de verpleegkundige komt dan aan huis, regelt het met apotheek in de buurt waar je woont en je hoeft niet meer naar het ziekenhuis. Deze verpleegkundige blijkt in dienst van Eurocept.  Dit is een landelijke service die Novartis (pharmaceutische fabrikant van o.a. zowel Zometa als APD) de artsten/ziekenhuizen biedt aan hun patiënten als ze bijvoorbeeld voor het dure Zometa kiezen.

Hij vertelde me dat als de toediening buiten het ziekenhuis valt en door Eurocept wordt uitgevoerd, de Zometa (die specialist heeft voorgeschreven) rechtstreeks bij de apotheek in stad van patiënt besteld en dus buiten de kosten van het ziekenhuis vallen. Apotheek declareert aan zorgverzekeraar. Om dit voor elkaar te krijgen moet er wel een formulier worden ingevuld en door specialist ondertekend.

Of en hoe dit een optie voor iemand zou kunnen zijn, zou je de het volgende kunnen doen:

-         rechtstreeks via je specialist of die zo'n formulier wil invullen en ondertekenen, of als dat niet lukt

-         via Eurocept de vraag voorleggen: hoe kan ik Zometa krijgen? www.eurocept-homecare.nl 

en http://www.novartisoncology.nl/novanurseszometa.shtml?highLightLeft=501

Samengevat: laat een arts u Zometa - Zoledronic Acid voorschrijven (u moet wel aan de richtljnen daarvoor voldoen uiteraard).

Vul het aanvraagformulier in voor een thuisservice en laat dat ondertekenen door uw arts.

U kirjgt dan thuis Zometa toegediend en krijgt alles vergoed via die thuiservice. 

Zo staat het op de site van Novartis:

Zometa® infuusservice bij de patiënt thuis


Uw arts heeft u Zometa® voorgeschreven, een medicijn dat goed kan helpen bij de preventie van botcomplicaties als gevolg van uitzaaiingen. Daarnaast kan Zometa® de symptomen van de ziekte onderdrukken.

Toediening van Zometa® geschiedt via een 3 à 4 wekelijkse toediening van een infuus. Dit infuus kan het best en mag alleen worden gegeven door getraind medisch personeel.
Om het u gemakkelijk te maken, heeft uw dokter u aangemeld voor een gratis Zometa® infuus service aan huis, genaamd NOVANURSES®.


Deze service houdt in dat er op afspraak met u elke 3 à 4 weken een gespecialiseerde verpleegkundige bij u aan huis komt om u een Zometa® infuus toe te dienen.

En lees verder op de site van Novartis:  http://www.novartisoncology.nl/novanurseszometa.shtml?highLightLeft=501


Plaats een reactie ...

Reageer op "Hoe kunt u Zometa - Zoledronic Acid voorgeschreven krijgen en volledig vergoed? Lees hier hoe u dat kunt doen. Artikel update 29 mei 2010"


Gerelateerde artikelen