18 januari 2016: Verdrietig te lezen dat Freek al 2 mei 2014 toch is overleden aan de gevolgen van zijn ziekte: 

http://www.fczutphen.nl/actueel/freek-slemmer-overleden/11822/

Update 19 februari 2010:
Onverwacht stuitte ik op een bericht over Freek Slemmer die ons in 2002 zijn verhaal toestuurde en nu een eigen adviesburo is gestart. Freek blijkt dus ook een overlever te zijn van de ziekte van Kahler. Super gewoon. Hier de eerste zinnen uit het bericht van zijn adviesburo. We hebben verder geen enkele relatie met Freek maar hier is zijn website: www.freeksadviesburo.nl .
ZUTPHEN - Dat kanker niet gelijk het definitieve einde hoeft te betekenen bewijst Freek Slemmer uit Zutphen. Na een jarenlange lijdensweg door de Ziekte van Kahler is hij in de Zuidwijken een pr- en communicatiebureau begonnen.

Niet alleen bedrijven maar ook scholen, verenigingen, instellingen en particulieren die iets te vieren hebben of willen introduceren kunnen bij 'FreeksAdviesburo' terecht. Van een open dag of beurs tot een jubileum of bedrijfsfeest; Slemmer wil graag bemiddelen en adviseren.

Hij denkt ook graag mee met opdrachtgevers die relaties eens willen verwennen/bedanken met bijvoorbeeld een aardige gadget of bij het leveren van relatiegeschenken, zoals pennen, ballonnen of paraplu's met bedrijfslogo. "En heeft u er weleens aan gedacht om een bedrijfs-cd te maken of een muzikant in te huren bij semininars, jubilea of relatiedagen? Het kan allemaal", aldus de Zutphenaar.

Slemmer haalde de afgelopen jaren meermalen de kolommen van deze krant. Onder meer door zijn (sponsor)acties voor het VU Ziekenhuis in Amsterdam. Als kankerpatiënt fietste hij 10.000 euro bij elkaar voor een kinderhoek met speelgoed voor de afdeling hematologie en polikliniek. enz. lees hier verder over Freek zijn adviesbureau

Bron: Zutphens dagblad 10 januari 2002

Van Freek zelf kregen we dit artikel opgestuurd. Freek is de kankerpatient die deze actie heeft opgezet en we willen als site hem hierbij van harte ondersteunen. Freek kreeg overigens vorig jaar al veel en heldere informatie over de beenmergtransplantatie en andere behandelingen bij Kahler via onze site. (zie info over Kahler op pagina kankersoorten-Waldenström en Kahler) We zijn dan ook blij hem nu zo strijdbaar weer terug te zien. Vandaag heeft Freek een website geopend waar hij zijn actie ook presenteert. De moeite waard die te bezoeken. Hieronder een artikel zoals dat in het Zutphens dagblad verscheen

Kankerpatiënt voert actie voor speelhoek ziekenhuis

door Peter ten Cate

ZUTPHEN - 10 januari 2002 - "Met op de bank blijven zitten kom je niet verder‘‘, weet kankerpatiënt Freek Slemmer (42) zeker. Daarom is de ernstig zieke Zutphenaar een actie begonnen voor kinderen van zieke en toekomstige lotgenoten.

"Er moet in de conversatieruimte op de nieuwe afdeling hematologie van het VU-ziekenhuis in Amsterdam een speciaal hoekje komen, waar kinderen lekker kunnen spelen en tv- of videokijken‘‘, zet Slemmer z‘n plan uiteen. Voor patiënten mag dan alles perfect geregeld zijn tot aan tafeltennistafels en zelfs flipperkasten toe, voor jonge kinderen is er helemaal niets.
"Ik denk aan een speelhoekje met kleurboeken, lego, poppen en autotootjes en waar misschien ook af en toe een poppenkastvoorstelling kan worden gegeven. ‘t Liefst met iemand die af en toe ook een oogje in het zeil kan houden‘‘, licht de Zutphenaar toe.
De ervaringen met zijn eigen kinderen Wessel (nu 4) en Romy (7) vormen de directe aanleiding tot het idee van Slemmer, die sinds eind 2000 aan de ziekte van Kahler lijdt: beenmergkanker, die gepaard gaat met botontkalking. "Mijn vrouw Janneke reed tijdens mijn chemokuren en bloedtransplantaties in april en november dagelijks op en neer tussen Zutphen en Amsterdam. In het weekeinde kwamen de kinderen mee. Maar die konden alleen maar op de kamer van de patiënten zijn, omdat er geen aparte speelruimte in het VU-ziekenhuis is. Er was nog geen kleurpotloodje of autootje‘, vertelt Freek Slemmer.
STRIJDVAARDIG
Weer thuis kwam hij, en met hulp van zijn begeleider en goede vriend Ronald Dekker, op het idee voor een actie voor zo‘n speelhoek. "Zelf hoop ik natuurlijk dat Wessel en Romy er geen gebruik meer van hoeven te maken, want ik ben inmiddels weer behoorlijk aangesterkt‘‘, vertelt de Zuidwijker strijdvaardig.
Vooral fietsen met zijn maat Ronald (‘en bij slecht weer op de rollerbank‘) heeft zijn conditie alweer een stuk verbeterd, al heeft hij tijdens het interview last van een beginnende longontsteking. "Als sporter kon ik altijd al slecht tegen mijn verlies. Deze strijd win ik. Ik wil de eerste Kahler-patiënt zijn die het redt‘‘, zegt Slemmer, al realiseert hij zich terdege dat deze ziekte niet te genezen is, maar hooguit te stabiliseren.
Slemmer heeft zijn plan inmiddels ontvouwd aan de verpleging van het VU. Het ziekenhuis ziet een hygiënisch onderhouden speelhoek voor kinderen wel zitten, al blijft het welzijn van de patiënt toch primair voorop staan.
"Wie de actie op een of andere manier, zoals sponsoring, wil steunen kan mij het beste mailen via slemmer@planet.nl. Geld overmaken kan ook op rekeningnummer 53.05.80.780 van de reeds bestaande Stichting VU Steunfonds Hematologie, ten name van Freek Zutphen 4 Kids‘‘, aldus Slemmer.

FIETSTOCHT
Om zijn actie kracht bij te zetten en ook iets terug te doen richting sponsors willen hij en Dekker in juni/juli op de fiets een grote toertocht door ons land maken. "De eerste sponsor hebben we al. Schoonmaakbedrijf Glans uit Eefde steekt ons in de fietskleding. Wie volgt? Vanwege mijn botontkalking ben ik trouwens ook op zoek naar aangepaste race- en ATB-fietsen‘‘, hoopt de Zutphenaar op een royaal gebaar uit de fietsbranche.
Zijn ernstige ziekte heeft niet alleen de fanatieke sporter (hij voetbalde bij Wilhelmina en volleybalde bij Side Out) emotioneel en fysiek getroffen; ook zijn gezin heeft er zwaar onder te lijden. "Maar gelukkig zijn Janneke, de familie en goeie vrienden altijd achter me blijven staan. De kinderen beseffen goed wat er aan de hand is. Toen laatst mijn maatje Frans in het VU-ziekenhuis overleed hebben we de oudste eerlijk verteld dat het papa ook kan gebeuren‘‘, aldus Slemmer, die door de ziekte zijn werk in de (lucht)reclame is kwijtgeraakt.
Daar heeft de ‘anti-bankzitter‘ alweer een remedie op gevonden. Als vrijwilliger werkt hij nu enkele ochtenden per week in de postkamer van het Spittaal-ziekenhuis. Ook zo zet hij zich als kankerpatiënt in voor andere zieken.
Plaats een reactie ...

Reageer op "Freek Slemmer overleeft definitief ziekte van Kahler met een beenmergtransplantatie in 2002 en startte in 2009 een adviesburo."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ibrutinib plus Venetoclax >> Ixazomib, een proteasoomremmer >> Ibrutinib plus rituximab geeft >> Risico op COVID-19 is hoger >> Belangrijke abstracten van >> acalabrutinib als mono behandeling >> Aangepaste voeding en suppletie >> Allogene stamceltransplantatie >> Curcumine - kurkuma - geeft >> Everolimus geeft goed effect >>