25 april 2013:

Iedje is vanmorgen ingeslapen. Ik zou heel veel kunnen vertellen want de laatste maanden hebben we heel intensief contact met elkaar gehad, maar ik wil alleen maar zeggen: 

je bent een ongelooflijk goed voorbeeld geweest voor iedereen hoe je ook met die vreselijke ziekte kanker kan leven met steeds de keuze voor het beste uit die twee werelden van regulier en niet-toxisch, zonder dat het de levenskwaliteit teveel heeft aangetast. 

dag lieve lieve vriendin, rust zacht

Bekijk Iedje haar video in verschillende talen door op de vlaggetjes te klikken: nl 

23 augustus 2011: hoewel Iedje bij periodes veel last heeft van gewrichtspijnen en botpijnen blijft haar situatie zowel lichamelijk als mentaal eigenlijk allemaal wel stabiel Een paar maanden geleden is ze gestopt met de hormoonkuren en heeft de hyperthermie (in amsterdam) weer opgevat en vorge week liet ze me weten dat ze zich nu weer prima voelt en weer hoop heeft op de toekomst. Het blijft een voortdurende strijd voor iedje maar haar keuzes voor meestal niet toxische aanpak betaalt zich wel uit. Zie ook haar video.

5 november 2010: Iedje was afgelopen week bij me op bezoek en vertelde dat ze net een scan had gehad. In vergelijking met vorig jaar november was er eigenljik geen verschil. Geen progressie van de kanker. Ze blijft kwetsbaar op haar skelet. Vooral haar hoofd toont veel zwakke plekken , maar ook haar botten onder in de rug. Toch voelt Iedje zich prima en doet ze eigenlijk alles. Op advies van de artsen is ze sinds september nu begonnen emt Airmidex. En verder blijft ze Zometa gebruiken en eet gezond met aanvullend bepaalde voedingssuppletie via een goed gekwalificeerd orthomoleculair arts. Samenvattend een paar uitspraken van Iedje: "als het zo blijft word ik echt oud en daar kan ik prima mee leven want kwaliteit van leven is goed, eigenlijk beter dan voorheen.

10 augustus 2010:

Iedje vertelde me afgelopen week dat het naar omstandigheden nog steeds prima met haar gaat. Volgende week krijgt ze een nieuwe scan en hoopt dan dat de dalende tumormarkers ook efect hebben gehad op de tumoren. Lichamelijk gaat het prima met haar vertelde ze. Ze werkt nog regelmatig in de tuin en is nu op vakantie voor enkele wekenGisteren was ik op bezoek bij Iedje. Het gaat nog steeds goed met haar al is haar borstkanker nog steeds aanwezig op met name het litteken van haar verwijderde borst. Maar deze worden niet groter noch kleiner.  Ook voelt ze soms dat haar botten kwetsbaar zijn maar ook daar is goed mee te leven. Ze werkt in de tuin en in de schuur en doet alles eigenlijk alsof ze geen kanker heeft. Iedje heeft naar haar zeggen de kanker wel onder controle en ziet haar kanker als een chronische ziekte. Zoals het nu gaat ben ik tevreden en kan ik wel 70 mee worden zei ze lachend. Al zou helemaal kankervrij ook wel prettig zijn. 

juni 2009:

Drie keer per jaar bezoekt Iedje het Medisch Centrum Keulen voor een hyperthermiebehandeling plus vitamine infusen en een lage dosis Endoxan en een injectie met dendritische cellen. Steeds als ze daar is geweest voelt ze weer nieuwe energie en verdwijnen kleine klachten weer volledig. Het lijkt er wel op dat ze die behandelingen ook echt nodig heeft want aan het eind van de vier maanden zonder behandelingen voelt ze zich minder dan na de behandelingen vertelde ze. Verder bezoekt ze het laatste half jaar een Chinees Medisch Centrum waar ze acupunctuur en massage krijgt. Daarnaast leeft ze zo gezond mogelijk met veel aandacht voor haar voeding. Ze had voor ons een heerljike Libanese maaltijd plus salade klaargemaakt. Super lekker die we heerlijk in de zon voor haar inmiddels helemaal verbouwde gastenverblijf in de schuur hebben gegeten.

Het gaat dus goed met Iedje en hopeljik houdt ze nog lang de controle over haar borstkanker met deze kwaliteit van leven.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Iedje Abbenhuis hield haar uitgezaaide borstkanker 14 jaar onder controle met uitstekende kwaliteit van leven met holistische complementaire aanpak."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Riet van Antwerpen, weduwe >> Videofilm: Iedje overleefde >> Iedje Abbenhuis hield haar >> Iedje overleefde 14 jaar uitgezaaide >> Borstkanker: ervaringsverhaal >>