17 december 2013: Bron: VUmc

Dat niet alleen siliconen implantaten van het merk PIP problemen geven, maar sowieso siliconen implantaten een veel grotere kans op gezondheidsklachten geeft bevestigt een nieuwe studie van het VUmc - Amsterdam onder 80 vrouwen die een siliconen prothese hadden geplaatst gekregen. De klachten waren o.a.  ernstige vermoeidheid, gewrichtspijn, ochtend stijfheid en concentratie problemen.

De onderzoekers aan het VUmc  zagen in dat vrouwen die vooraf aan de implantatie al hadden aangegeven 1 of meerdere allergiën te hebben, dat deze klachten versterkt werden na de inbreng van de implantaten. Nadat de implantaten waren verwijderd bleek bij 69% van de vrouwen de klachten weer significant te verminderen. Van de vrouwen die aan dit onderzoek mee deden en na de inbreng van de implantaten klachten kregen, bleek 75% vooraf aan die inbreng van de implantaten last van minimaal 1 allergie te hebben gemeld.

Het persbericht van het VUmc:

Pas op met siliconen borstprotheses bij allergie

17 december 2013

Siliconen borstprotheses zijn vanaf hun introductie omstreden geweest. Klachten werden in verband gebracht met deze protheses, maar even zo vaak naar het rijk der fabelen verwezen. Onderzoek van VUmc onder 80 vrouwen met siliconen borstprotheses toont nu aan dat deze klachten reëel zijn en passen bij het zogenoemde ASIA (auto immune syndromeinducedbyadjuvants) syndroom. Hun klachten kunnen lokaal van aard zijn, borstpijn, maar zich ook in het gehele lichaam manifesteren: vermoeidheid, gewrichtspijn, ochtend stijfheid en concentratie- met name woordvindingsstoornissen. Vooral vrouwen die lokale klachten hebben (79%), krijgen systemische klachten. Het verwijderen van de implantaten heeft in 69% van de gevallen tot verbetering van de klachten geleid.

Een belangrijke vinding is dat 75% van de onderzochte vrouwen al eerder bekend was met allergische klachten van verschillende aard: voor huisstofmijt, sieraden, voeding etc. Lees verder>>>>>>


Plaats een reactie ...

4 Reacties op "Siliconen implantaten geven groot risico op gezondheidsklachten, vooral bij mensen met een of meer allergiën."

 • willie :
  Na borstkanker direkte dubbelzijdige reconstructie gehad, na 3 mnd.leek het alsof de onderkant borst verbrandde, het werd er kokend heet. Een dag later blaasjes op de vingers wat per dag verder uitbreidde. Borst was onstoken geraakt. Nu na 1 1/2 jr. nog steeds last van extreme exceem, wordt behandeld door VU met o.a. ook prednison, hormoonzalf op de plekken, ben bekend met allergiën, advies verwijderen prothesen.
  Zorgverzekeraar wil het niet vergoeden.
  Plastisch chirurg vertelde dat siliconen 100% veilig waren. Dames ga liever na amputatie borsten plat verder dan deze ellende.
 • Jolande :
  25% had dus geen allergie. maar wel klachten.....
  Zie: Meldpunt Klachten Siliconen.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Vrouwen met borstimplantaat >> Siliconen implantaten geven >> FDA geeft goedkeuring aan >> Siliconen borstimplantaten >> FDA waarschuwt tegen risico >> FDA geeft waarschuwing om >> Siliconen en risico op borstkanker >>