5 maart 2005: Monique maakt een samenvattende update van alles wat er met haar vader Mart is gebeurd afgelopen anderhalf jaar nadat er augustus 2003 uitzaaiïngen in de lever waren geconstateerd in de Daniel den Hoed, Rotterdam. Het mailtje van Monique plaatsen we hier ongewijzigd, maar is natuurlijk een prachtig verhaal en resultaat van mensen die niet bij de pakken gaan neerzitten maar steeds gaan voor de best mogelijke behandeling. En dat bleek TACE en LITT bij dr. Vogl te zijn. Een felicitatie waard denk ik en een enorme stimulans voor anderen. Bedankt nogmaals Monique en Linda en Mart dat jullie dit met ons en zovele anderen willen delen.
,br> Bij deze het vervolgverhaal vanaf september 2003, Daniel den Hoed kliniek Rotterdam.

Om een lang verhaal kort te maken:

Nadat we een verwijzing hebben gekregen van een specialist uit een ander ziekenhuis (na heel veel overtuigingskracht gebruikt te hebben) zijn we naar Frankfurt gegaan, Prof Vogl. Rotterdam wilde helaas niet meewerken, net zoals onze eigen oncoloog uit Veldhoven ook niet. Dr. de Wild uit Rotterdam heeft wel een prachtige brief geschreven waarin hij aangeeft dat we voor behandeling naar het buitenland willen omdat we niet accoord gaan met de behandelingen die ze in Nederland aanbieden. Geen kwaad woord over hem, want wij hebben altijd een zeer goed contact gehad met hem. Prof. IJzermans heeft destijds leverperfusie geadviseerd, zie voorgaande verhaal, en zo kwamen we terecht bij dr. de Wild.

Omdat ons de tijd gegund was hebben we eerst gezorgd dat we een goedkeuring hadden van onze verzekering, VGZ., om naar Prof Vogl te gaan in Duitsland. We hebben zelfs een machtiging gekregen om de vervoerskosten te declareren. Ook hiervoor heb je een verwijzing nodig van de specialist.

Ons 1e bezoek bij Prof Vogl op 16 september 2004 was zeer verrassend.

We kwamen daar om 13.00 uur aan, 15.00 lag ons pap onder de MRI en om 16.15 hadden we een gesprek met Prof Vogl.

Voorstel:

4 x TACE (chemo direct via de lies naar de lever) om de 12 kleine metastasen zoveel mogelijk te doden 2 x LITT (laserbehandeling direct in de metastasen) voor de overgebleven metastasen (hij hoopte dat er nog 5 te behandelen waren dmv LITT)

1e behandeling de volgende dag, 17 september (ons pap zijn verjaardag), erg spannend allemaal, maar reuze meegevallen

Uiteindelijk heeft hij 3 x TACE en 3 x LITT gehad, en dit in een tijdsbestek van 6 maanden. 1 Behandeling per maand ongeveer. En steeds direct na de behandeling op het einde van de dag hoor je het resultaat. Behalve bij LITT is dat pas de volgende dag. Dan moesten we overnachten. De behandelingen zijn allemaal poliklinisch, einde van de dag ga je dus weer naar huis of naar een hotel.

Bij de (voorlopig) laatste LITT behandeling, afgelopen februari, geen enkele metastase meer te bekennen, verder zijn ook zijn longen e.d. nog een keertje helemaal nagekeken op de scan, alles vrij van kanker voor dit moment.

Wij steken ons kop natuurlijk niet in het zand, maar hopen dat dit voorlopig zo blijft.

Volgende controle afspraak is 12 mei 2005.

Hopelijk hebben we dan weer goed nieuws.

Groetjes, Monique

Plaats een reactie ...

Reageer op "Update per 5 maart 2005: Mart wordt klinisch tumorvrij verklaard na behandeling met TACE en LITT door dr. Vogl."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

1) Waarom deze pagina? >> Mart overleeft met steun en >> Update per 5 maart 2005: Mart >> Update per 30 juni 2005: Mart >> Update per 1 november 2005: >> 23 februari 2006: Mart is >> Darmkanker: ervaringsverhaal >>