17 september 2004: Actuele situatie rondom de experimentele lichttherapie die meneer A. heeft gedaan staat in rapport PDT en SYLT - Systemic Light Therapy Actueel, alleen voor OPS-leden. Of te vinden onder aanvullende en alternatieve behandelingen van deze site en dan klikken op PDT - SYLT met radachlorin. Maar veel van onderstaande informatie over deze lichttherapie is absoluut niet meer actueel. We laten deze alleen staan om de ontwikkeling toch te kunnen blijven volgen en lezen. Want met deze experimentele lichttherapie zijn vele fouten gemaakt en oplichting gepleegd. En ons lijkt het goed dat iedereen ook kan lezen hoe dat allemaal zich heeft afgespeeld. waar en wie tot het kaf behoort en wie tot het koren o.i. Want wie het rapport PDT - SYLT actueel leest ziet dat deze aanpak in o.i. betrouwbaardere handen is terechtgekomen en toch veelbelovend lijkt voor vele soorten kanker, ondanks dat meneer A helaas toch is overleden

(noot redactie: CLT-therapie is een handelsnaam voor PDT-therapie met een speciale fotosensitizer van Dr. Porter en zijn CLT-clinics, maar dr. Carmody doet nu de PDT met weer een andere fotosensitiser en mag dit niet CLT noemen, dus overal waar ik in dit verhaal CLT schrijf gaat het om PDT met speciale fotosensitizer). 

Twee weken geleden al is meneer A. terug geweest voor controle bij zijn uroloog in het ziekenhuis. Hij vertelde me gisteren over de telefoon het volgende. Hoewel hij zich na de PDT-behandeling met een speciale fotosensitizer van Dr. Carmody in januari 2003 enorm opgeknapt voelde was het toch wel spannend want wat zou nu het effect zijn geweest op de groei van de tumoren en uitzaaiingen. Tenslotte gebruikt A. ook nog een hormoontherapie en veel extra voedingssuppletie en at hij gezond dus dat zou ook zijn algemene welbevinden kunnen hebben beïnvloed. Maar in feite gaat het om een daadwerkelijk controleerbare teruggang van de tumoren en uitzaaiingen, hoewel soms kwaliteit van leven ook erg belangrijk kan zijn. De uroloog had in april al geconstateerd met puur fysiek onderzoek dat hij nog weinig kon terugvinden van de tumoren rondom en in het prostaatgebied. Voorheen was de prostaat ook hobbelig en met uitstulpingen, maar deze ziet er nu volgens A. gewoon normaal glad uit. De uroloog was toen al verrast , maar toen de uitslag van de scan kwam was hij nog meer verrast. Op de scan was GEEN tumor of uitzaaiingen meer te zien. De PSA is sinds een week na de lichttherapie niet hoger geweest dan 0.07 en de alkalische fosfotase is inmiddels naar normale waarden 85 in dit geval. Op mijn vraag aan de begeleidende arts van A. die ik heb gebeld of hij dacht dat dit door de hormoontherapie zou kunnen komen antwoordde die, natuurlijk zal de hormoontherapie iets doen, maar zoveel in zo'n snelle tijd kan alleen maar door andere zaken veroorzaakt worden. En ik denk dat het toch door de PDT-behandeling komt van Dr. Carmody en wellicht versterkt door de aanvullende vitamines en gezonde leefstijl van meneer A. 

Meneer A. was dus uitermate tevreden over alles. Hij vertelde ook nog dat een maand geleden iemand via hem, een vrouw met baarmoederhalskanker en al open wond-uitzaaiïngen bij borstbeen bij dr. Carmody is geweest en hij zag een groot verschil in hoe ze eruit zag toen hij haar vorige week terugzag. Haar ogen stonden helderder en ze was rustiger, haar huid zag er beter uit en had ook verteld dat ze zelf ook een goed gevoel erbij had. Maar uiteraard kon ze verder nog niets zeggen en voor alle duidelijkheid ik heb dit niet van de mevrouw zelf, maar van meneer A. Ik hoop wel in contact te komen met de vrouw om haar verhaal ook uit haar eigen mond te horen. Er blijft dus hoop dat de PDT-therapie met nieuwe fotosensitizers toch een vooruitgang is, ondanks het overlijden van Karen. Wie wil weten hoe nu alles in elkaar steekt rondom CLT bij de CLT-clinics en PDT bij dr. Carmody enz. kan ons een mailtje sturen en we zullen u proberen zo actueel mogelijk de informatie te geven.
Plaats een reactie ...

Reageer op "Scan en onderzoek wijst uit dat alle tumoren en uitzaaiingen bij meneer A. verdwenen lijken te zijn."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Waarom deze pagina? >> Het verhaal van dhr. A. met >> Scan en onderzoek wijst uit >> Augustus 2003: Scans en onderzoek >> 23 oktober 2003: meneer A. >> 25 november 2003: Het gaat >> Prostaatkanker: ervaringsverhaal >>