6 mei 2010: Dirk is vannacht rustig ingeslapen zo liet Mildred mij dit weten vanmorgen. Helaas heeft Dirk het dus niet gered ondanks in eerste instantie een prachtig herstel. Een niet verwacht recidief heeft hem het leven gekost helaas
 
Lieve Mildred en familie van Dirk vanaf deze plaats concoleer ik jullie met het verlies van Dirk. Die ik heb leren kennen als een fantastische man met een geweldig gevoel voor humor. En een voorbeeld voor meerdere mensen met een hersentumor die mede door jullie gevecht en openheid in het delen van jullie ervaringen hun leven in ieder geval verlengden en misschien wel behouden. Wat Dirk dus uiteindelijk niet is gelukt. 
Dag lieve sterke Dirk.
Kees  
update 21 december 2009: Dirk van den Boogaard kreeg in oktober 2007 te horen dat hij een inoperable hersentumor had, een Glioblastoom multiforme graad IV.  Dirk kon palliatief nog bestraling krijgen en chemo - Temodal maar dat was het dan wel.  Omdat Teun van Vliet, een dorpsgenoot goede resultaten had met een behandeling met hyperthermie en dendritische celtherapie  in het Medisch centrum Keulen zijn Dirk en zijn vrouw Mildred ook daar heen gegaan. Zomer 2009 ging het heel goed met Dirk. Dirk leek klinisch kankervrij. Maar nu heeft een nieuwe scan aangetoond dat er toch weer sprake is van of een recidief of dat het nog niet helemaal weg is geweest. Dirk heeft de laatste maanden geen behandelingen meer gehad maar vandaag 21 december liet een scan zien dat er toch weer iets zit. Dirk vertelde dat hij de behandelingen in Keulen weer op gaat pikken want tot nu toe waren die zeer succesvol. Verder heeft het Eramus Medisch Centrum hem aangeboden aan een fase II studie mee te doen met Avastin en een chemo. Maar daarover wilden Dirk en Mildred nog wel even nadenken.

21 juli 2009:

Dirk belde mij gisteravond en vertelde blij dat een scan in het Erasmus Medisch Centrum opnieuw bevestigde dat alle kanker lijkt verdwenen. Hij mag nu in feite zeggen dat hij in een totale remissie is gekomen en klinisch kankervrij is omdat twee opvolgende scans laten zien dat er geen tumorweefsael meer aanwezig is. Dirk vertelde mij ook dat eindelijk zijn begeleidend oncoloog prof. van der Bent hier openlijk blij mee was en moest toegeven dat dit heel heel bijzonder was. Ik kan er nog aan toevoegen dat ik vorige week een jonge man (29 jaar) met ook een hersentumor Glioblastoom Multiforme graad IV bijna helemaal zijn tumor heeft weggekregen met alleen hyperthermie en dendritische celtherapie. Deze man was door Dirk en Teun van Vliet ook bij dr. Gorter in het Medisch Centrum Keulen terecht gekomen en het gaat heel goed met hem. Hij is nu ruim een half jaar onder behandeling in Keulen en beetje bij beetje gaat het steeds beter.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Dirk van den Boogaard is vannacht 6 mei 2010 in alle rust ingeslapen."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Dirk van den Boogaard overleefde >> Video (Nederlands): Dirk van >> Dirk van den Boogaard is vannacht >> Hersentumoren: Glioblastoom >>