17 januari 2004: Net met Marjan gebeld en zij vertelde mij dat het met haar erg goed blijft gaan. Scans afgelopen december 2003 en meting tumorwaarden toonden opnieuw geen enkele progressie of activiteit van haar oorspronkelijke eierstokkanker en deze stabiele situatie is nu al drie jaar zo (lees Marjan haar voorgeschiedenis). Marjan volgt nog wel steeds het Houtsmullerdieet en een bepaalde leefstijl, zoveel mogelijk genieten en stressvermijdend leven en gebruikt ook via orthomoleculair arts/bioloog drs. E. Valstar bepaalde voedingssuppletie (vooral soja/genisteïne en quercetine lijken belangrijk, maar stuurt u ons een mailtje en we kunnen u het lijstje van Marjan toesturen).

Marjan vertelde dat scans aantonen dat er nu al drie jaar enkele kleine tumoren zitten met een diameter van 1,5 tot 2 cm. Maar het lijkt erop dat deze ingekapseld zijn en in ieder geval nu al twee/drie jaar niet meer actief of groeiend.  Ook de CA-125 waarden zijn al jaren steeds stabiel bij elke controle en nu onder de tien dat als normaal wordt gezien. Leuk en pikant is dat prof. Pinedo Marjan had opgegeven bij de redactie van Vinger aan de Pols voor deelname aan een televisieprogramma onder de noemer: een dapper besluit (uitzending 3 maart 2004: NED. 2  om 19.55 uur). Helaas is op het laatste moment besloten om alle opnames die ze al met Marjan hadden gemaakt niet uit te zenden omdat de redactie naar zeggen een jonger iemand hadden gevonden die beter past bij de andere deelnemers. Wij zijn met Marjan wel benieuwd wie die persoon dan mag zijn en hopelijk heeft die persoon ook zo'n mooi en succesvol verhaal dan Marjan. Maar mooi is o.i. wel dat prof. Pinedo toch alle credits aan Marjan en de artsen Valstar/Moolenburg geeft voor hun aanpak door haar op te geven voor dit programma.  Dus weer een stapje verder in de brug leggen tussen aanvullend/alternatief en regulier.  

Wordt ongetwijfeld vervolgd. Met grote dank aan Marjan die via ons haar ervaringen wilt delen met anderen.  Voor wie wil reageren op dit verhaal kan ons een mailtje sturen en we sturen dit eventueel door aan Marjan.
 

 

 
 

 

Plaats een reactie ...

1 Reactie op "17 januari 2004: Marjan - recidief eierstokkanker - haar situatie is nu al drie jaar stabiel. Scans en tumorwaarden tonen absoluut geen activiteit"

 • Wil HordijkKleinHesseling :
  Ik heb ook de chemo geweigerd bij eierstokkanker. Wel operatief eierstokken en baarmoeder verwijderd. Stadium 2a
  Verder er zijn proeven gedaan met gember. Gemberthee drinken, gemberkoek en gemberbollen .
  Vitamine C bruisen, sinaasappels en citroenen persen.
  Magere yoghurt.karnemelk drinken.
  Eierstokkanker al 5 jaar weg.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Waarom deze pagina? >> Klachten, diagnose >> Het recidief, d.d. >> Resultaten van natuurlijke >> 17 januari 2004: Marjan - >> Marjan - recidief van eierstokkanker >> Voedingsupplementenlijstje >> Eierstokkanker: Ervaringsverhaal >>