November 2001 volgt een scan en onderzoek in de VU. Dus na een half jaar dieet en suppletie voorgeschreven door arts/bioloog Valstar. Tot verbazing van professor Pinedo bleek de CA125 teruggelopen naar 9 en de uitzaaiïngen waren niet gegroeid maar stabiel gebleven. Het andere plekje (uitzaaiïng?) is volledig verdwenen. Pinedo had vooraf verteld dat hij verwachtte dat de CA125 wel meer dan 125 zou zijn en was zeer verbaasd met dit resultaat.Valstar denkt dat vooral de hoge dosis genisteïne, D-limoneen, melatonine en germanium voor dit resultaat verantwoordelijk zijn. Pinedo denkt dat met name de genisteine/soja hiervoor verantwoordelijk is, maar benadrukte dat deze een zelfde resultaat zullen geven dan angiogenese remmers, het remt even, maar daarna komt de kanker toch weer terug. 

We plaatsen bewust niet de lijst van voedingssuppletie die Marjan zowel van Dr Valstar als van Dr Moolenburgh voorgeschreven krijgt. Elke patiënt kan verschillende lijstjes hebben van deze suppletie en een consult bij een orthomoleculaire arts voor voorschrijving van deze suppletie is absoluut noodzakelijk.  Zie nuttige adressen voor adresgegevens van orthomoleculaire artsen. Als uw arts het lijstje wil kan ik het wel aan u opsturen, maar ik wil dit alleen opsturen als de vraag ondersteund wordt door een arts cq orthomoleculaire arts. Anders kunt u beter zelf contact opnemen met uw orthomoleculaire arts.

Marjan vertelde me ook dat ze zich erg goed voelde, meer energie, hoewel nog soms moe, maar al met al een goede kwaliteit van leven waarmee ze bijna 100% ook weer werkte. Voor haar was het dan ook niet echt een verrassing, wel was ze er uiteraard heel blij mee. Nog blijer maakte haar een laatste onderzoek enkele weken geleden (d.d. 5 maart 2002). De CA125marker was nog maar 6 (onder de 30 is 'normaal), en de uitzaaiïngen waren minimaal stabiel maar waarschijnlijk ook gekrompen. Was niet zo gemakkelijk te zien op de scan. Professor Pinedo begrijpt het niet zo goed. Dit kan helemaal niet. Dit heeft hij nog nooit eerder gezien bij een patiënt met eierstokkanker. Valstar staat hier naar eigen zeggen niet van te kijken, want bij hem is dit de derde keer dat hij dit constateert. En ook Marjan voelt dat ze goed bezig is hoewel dus nog niet gewonnen. Marjan vertelt me dat het wel positief is dat prof. Pinedo wel aandacht had voor de middelen die zij gebruikt. Hij vroeg haar nadrukkelijk wat ze dan al niet gebruikte en Pinedo denkt dus zelf dat de genisteïne/soja voor het grootste deel verantwoordelijk is voor deze stabilisatie, die eigenlijk nooit voorkomt bij eierstokkanker.


Marjna als laatste:" Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen door deze ziekte en zie dat ook als positief om hoe ik leefde, vooral veel stress, daarin verandering te hebben aangebracht. Een kans om te groeien door meer bij mezelf te blijven. Ik geniet nu elke dag bewust van het leven en alles om me heen. En daar heeft het vroeger wel eens aan ontbroken.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Resultaten van natuurlijke aanpak en actuele situatie d.d. maart 2002"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Waarom deze pagina? >> Klachten, diagnose >> Het recidief, d.d. >> Resultaten van natuurlijke >> 17 januari 2004: Marjan - >> Marjan - recidief van eierstokkanker >> Voedingsupplementenlijstje >> Eierstokkanker: Ervaringsverhaal >>