Wie via http://www.bol.com het boek: Voedingsinterventie bij kanker: een signaal aan de klassieke oncologie van arts-bioloog drs. Engelbert Valstar bestelt via deze link ondersteunt daarmee kanker-actueel. Zie hiernaast ook een recensie van het boek van Wim van Hengel in het Reformatorisch Dagblad

Voedingsinterventie Bij Kanker

Kies Het Juiste Voedsel In De Strijd Tegen Kanker. Een Signaal Aan
De Klassieke Oncologie

Auteur: E. Valstar

Nederlands - Hardcover

335 pagina's | Strengholt United Media | oktober 2008

Voedingsinterventie bij kanker ; een signaal aan de klassieke oncologie. Door arts-bioloog drs.Engelbert Valstar. Het boek gaat circa 16,95 euro kostenen het ISBN-nummer is 90 5860 192 7. Dit boek ligt vanaf 3 februari 2003 in de boekhandel of kunt u ook bestellen via SOE. Bij veel mensen is (orthomoleculair) arts-bioloog drs. E. Valstar bekend als een arts die successen boekt met een complementaire aanpak van kanker door het Houtsmullerdieet of Moermandieet en een rits aan aanvullende voedingssupplementen voorgeschreven op persoonlijke lichamelijke conditie en kankersoort en stadium. (Ook met Aidspatiënten heeft Drs. Valstar succes, maar dat weten minder mensen). Zie ook o.a. onderonderzoek en voeding en zijn literatuurlijst.

Wie ook onder uw verhaal leest ziet dat veelmensen onverwacht toch een betere kwaliteit van leven krijgen of zelfs onverwacht toch genezen na de aanvullende hulp in de vorm van het dieet en extra suppletie, zoals ik zelf daarvan kan mee praten. Valstar heeft nu een boek geschreven waarin hij beschrijft hoe de gelopen decennia juist die complementaire hulp de meeste vooruitgang in de behandeling van kanker bewerkstelligt. Echter de reguliere oncologie en de beleidsmakers zoals ook het Ministerie van VWS willen daar nog niet aan en roepen al tientallen jaren dat er geen wetenschappelijk bewijs zou zijn voor de effecten van deze aanvullende - complementaire aanpak - zie ook de correspondentie tussen Valstar en het Ministerie  over wel of niet vergoeden van bepaalde voedingssuppletie-. Valstar maakt aan deze vragen in dit boek een einde door aan de hand van een gigantische literatuurlijst en een prachtig geschreven historisch perspectief wel die bewijzen aan te dragen.Hopelijk is dit boek mede aanleiding om nu wel de ziektekostenverzekeraars tebewegen een aantal van deze aanvullende middelen te vergoeden. Want hoewel een jaar lang dieet en voedingssuppletie nog niet een honderdste kost van een taxolkuur bv. is de complementaire aanpak nog steeds schreeuwend duur voor de kankerpatiënt omdat er niets wordt vergoed en alles zelf moet worden betaald.Dit boek is een aanrader voor vooral artsen en verpleegkundigen, maar toch ook voor patiënten die net iets meer willen weten over hun kansen en mogelijkheden bij een behandeling van kanker dan wat de gemiddelde oncoloog/arts de patiënt vertelt. Klik op deze pagina voor literatuurlijst en hoofdstukindeling van het boek.

Beschrijving

Het onderzoek naar de samenhang tussen voeding en het ontstaan of remmen van ziekten als kanker is vergevorderd. Het is voor de leek echter nog altijd moeilijk te doorgronden in welk voedsel de onderzochte stoffen voorkomen. Artsbioloog Engelbert Valstar geeft hier in Voedingsinterventie bij kanker antwoord op.
Veel gespecialiseerde artsen laten (het onderzoek naar) de combinatie tussen eten en ziekten in hun behandeling buiten beschouwing. Daarom is een boek als dit een handzame en raadzame gids voor mensen die verantwoord keuzen willen maken. Naast de behandeling met stoffen die de kans op kanker verlagen, de groei van bestaande kankercellen kunnen vertragen en soms zelfs de kans op genezing kunnen vergroten, wordt een succesvol dieet besproken. Een apart hoofdstuk is gewijd aan maatschappelijke kanten van voeding en kanker.


Recensie(s)

NBD|Biblion recensie
De lijsten met voedingsstoffen die invloed hebben op het ontstaan van kanker of op het verloop ervan is behoorlijk lang. Decennia lang is hier onderzoek naar gedaan. Maar welke stoffen hebben welke effecten en in welke voedingsmiddelen komen die voor? Juist daar gaat dit boek over. Het geeft een goed wetenschappelijk onderbouwd overzicht van vele voedingsstoffen die een gunstig effect kunnen hebben op kanker. Daarna wordt een 'basisdieet' beschreven voor de preventie van kanker dat bestaat uit zestien voedingsadviezen en enkele aanbevolen supplementen. De ingewikkelde materie wordt helder en lezenswaardig beschreven met een grote informatiedichtheid. Met adreslijst, verklarende woordenlijst en register. De auteur is gepromoveerd arts en bioloog en een van Europa's grootste autoriteiten op het gebied van genezen en behandelen van kanker. Gericht op artsen, orthomoleculaire oncologen, alternatieve genezers enerzijds en voedingsdeskundigen en dietisten anderzijds. Maar ook voor geinteresseerden in kankerpreventie die zelf door gezonde voeding en supplementen iets willen doen. Deze druk is in vergelijking met de vorige geactualiseerd en qua lay-out ruimer van opzet.

(NBD|Biblion recensie, Ir. K.W. Sijtsma MBA)


Plaats een reactie ...

Reageer op "Voedingsinterventie bij kanker ; een signaal aan de klassieke oncologie. Auteur: arts-bioloog drs. E. Valstar."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Recensie door Wim van Hengel, >> Voeding en voedingstoffen >>