20 september 2010: Bron: Medscape

Amerikaanse gyenacologen en oncologen (van the Ovarian Cancer Research Program at Vancouver General Hospital, in British Columbia, and the BC Cancer Agency) pleiten voor het verwijderen van de eileiders als er een hysterectomie of het afbinden van de eileiders plaatsvindt. Dit zou volgens deze artsen 30%  minder eierstokkankerpatienten opleveren op langere termijn. De artsen baseren hun actie op een studie uit 2009 die liet zien dat wanneer ook de eileiders worden verwijderd er significant minder risico is op eierstokkanker. Uit die studie en ook uit andere studies blijkt dat met name ontstekingen in het baarmoederslijmvlies vaak de oorzaak zijn van het ontstaan van eierstokkanker. "Uit een analyse van verschillende studies blijkt dat "ontsteking in de buis, veroorzaakt door menstruatie cytokinen of infectie, cruciaal is voor het ontstaan van deze tumoren."  Als nu ook de eileiders worden verwijderd zou in ieder geval die bron voor ontstaan van kanker weggenomen kunnen worden, aldus de gynaecologen. Voor volledige engelstalige artikel klikt u hier.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Amerikaanse gynaecologen pleiten voor routinematig verwijderden van eileiders wanneer een hysterectomie of afbinden van de eileiders wordt uitgevoerd. Dit zou risico op eierstokkanker met 30% verminderen.."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Humaan choriongonadotrofine >> Spiraaltje en metformin bij >> Vaginaal douchen verdubbelt >> Debulking - operatieve verwijdering >> Amerikaanse gynaecologen pleiten >> Groenten en aanvullend betacaroteen, >> Koemelkproducten leveren geen >> Oorsprong van eierstokkanker >> Ploegendienst met nachtdiensten >> Stoppen met hormoontherapie >>