31 mei 2005: Meneer B. is vandaag in alle rust in bijzijn van zijn vrouw en kinderen ingeslapen.

5 april 2005: Meneer B. zijn situatie is in enkele maanden tijd snel verslechterd. Nadat eind december voor het eerst de tumormarkers weer opliepen, hij over pijn in zijn lendenen klaagde en er daarna enkele verdachte vlekjes op de lever werden geconstateerd bevestigde eind januari een scan tijdens een second opinion bij dr. Vogl in Frankfurt dat door zijn hele lever kleine tumoren zichtbaar zijn en ook groeien. Echter zijn lymfklieren in de buik bleken in december nog niet gegroeid te zijn, maar een laatste scan afgelopen week toonde aan dat in ieder geval 1 lymfklier wel is gegroeid, 2 cm. in 1 jaar tijd, en tegen zijn nieren drukt wat de pijn in zijn rug en lendenen veroorzaakt. In samenspraak met zijn Nederlandse oncoloog werd besloten om een TACE = Transarteriële Chemo-Embolisatie uit te voeren bij dr. Vogl. Inmiddels zijn er twee behandelingen achter de rug en de eerste resultaten lijken een gunstig effect op de lever. Echter de lymfklieren lijken niet meegenomen te worden in de behandeling en deze lijken nu te groeien. Volgende week gaat meneer B. voor derde behandeling naar Frankfurt. Echter er zal ook wat aan de lymfklier drukkend op de nier moeten gebeuren want daardoor heeft meneer B. pijn en kan erg slecht slapen. Mener B. is op aanraden van Nederlandse oncoloog en orthomoleculaire arts twee maanden geleden toen de behandeling begon bij dr. Vogl gestopt met de methylglyoxal. Dr. Manju Ray liet ons weten dat zij nog nooit gehoord had van resistentie voor methylglyoxal maar blijkbaar is dat bij meneer B. nu toch aan de orde. Dr. Vogl stond zeer verbaasd over de lichamelijke en geestelijke conditie van meneer B. en de zeer lange tijd van goed gaan na de diagnose in januari 2001. Hij zei letterljk want ik was erbij: "ik weet niet wat methylgyoxal is of wat u aanvullend gedaan hebt maar dat heeft uw leven zeer zeker verlengd. Maar we gaan uw leven nog wat extra verlengen, want ik denk dat ik u nog wel wat kan helpen. Beter maken kan ik u echter niet helaas."

Laten we hopen dat dr. Vogl of zijn Nederlandse oncoloog die hem erg goed helpt meneer B. kan blijven ondersteunen in een adekwate pallaitieve zorg.

Plaats een reactie ...

Reageer op "april 2005: Meneer B. zijn kanker is weer progressief en hij lijkt nu resistent voor methylglyoxal. Inmiddels onder behandeling bij dr. Vogl. 31 mei 2005 is meneer B. in alle rust ingeslapen."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Waarom deze pagina met ervaringsverhalen >> April 2003: Het verhaal van >> Mei 2003: Het gaat heel goed >> Oktober 2003:: Het gaat heel >> December 2003: Een petscanonderzoek >> Mei 2004: Tumormarkers lopen >> Oktober 2004: Tumormarkers >> april 2005: Meneer B. zijn >> Darmkanker: ervaringsverhaal >>