27 mei 2004: Afgelopen week kreeg meneer B. een koude douche. Ondanks dat hij zich nog steeds erg goed voelt, verder helemaal geen klachten enz., ook niet van de methylglyoxal, bleek op een MRI-scan, gemaakt begin mei 2004, toch te zien dat zijn aangetaste kliertjes in de onderbuik in vergelijking met vorig jaar juni 2003 waren gegroeid van 20 x 25 naar 40 x 25 mm. voor de grootste klier en drie kleinere van 13 mm. naar 20 mm. doorsnee. Een fikse tegenvaller natuurlijk omdat een PET-scan in december 2003 nog zo positief werd uitgelegd door de oncoloog. Overigens maakte de oncoloog zich niet al te grote zorgen en vertelde meneer B. voorlopig maar niets te doen, de groei is zo weinig dat nu iets doen, als er al iets gedaan kan worden, nu nog niet nodig lijkt. Of meneer B. met de methylglyoxal moest stoppen of doorgaan werd nog geen duidelijkheid gegeven. We houden u verder op de hoogte over hoe het verder gaat maar ondanks dit voor meneer B. vervelende bericht blijkt zijn aanpak met dieet plus suppletie plus methylglyoxal blijkbaar toch goed te werken in vergelijking met andere patiënten met een uitgezaaide adenocarcinoom van de darmen, dat verandering van aanpak misschien toch onverstandig zou zijn. Meneer B. is inmiddels druk in overleg met zijn begeleidende artsen wat dan wel te doen.

Plaats een reactie ...

Reageer op "Mei 2004: Tumormarkers lopen toch weer op bij meneer B. en aangetaste lymfklieren waren toch gegroeid t.o.v. vorig jaar."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Waarom deze pagina met ervaringsverhalen >> April 2003: Het verhaal van >> Mei 2003: Het gaat heel goed >> Oktober 2003:: Het gaat heel >> December 2003: Een petscanonderzoek >> Mei 2004: Tumormarkers lopen >> Oktober 2004: Tumormarkers >> april 2005: Meneer B. zijn >> Darmkanker: ervaringsverhaal >>