24 dec. 2003: Vanmorgen belde meneer B. mij dat onderzoek met een petscan heeft uitgewezen dat er geen tumoren en/of uitzaaiingen zijn te vinden. Wel lijken er drie lymfkliertjes in de buik licht opgezet, maar erg klein (diameter 0.6 tot 0.10 cm.) en niets wijst erop dat dit door kanker veroorzaakt zou zijn. De oncoloog was supertevreden en praat helemaal niet meer over operatie of andere behandelingen. Ook de CEA-marker was verder teruggezakt tot 3.6 (vorige meeting anderhalve maand geleden in dit ziekenhuis was 6) en meneer B. moet pas over drie maanden weer terugkomen en gewoon doorgaan met zijn protocol hoe hij dat volgt (lees hierboven meneer B. zijn verhaal). Wat een prachtig mooi resultaat als we dit vergelijken met de diagnose in januari 2002 toen meneer B. te horen kreeg ongeneeslijk en niet meer behandelbaar te zijn. En ik kan u zeggen dat meneer B. een uitstekende kwaliteit van leven heeft, ik heb persoonlijk regelmatig contact met hem en ook al enkele keren ontmoet. De combinatie van Manju Ray's protocol met methylglyoxal en het Moerman c.q. Houtsmullerdieet en suppletie geven geen enkele negatieve bijwerking, en meneer B. volgt dit protocol nu al vanaf juli 2002. Het enige minpunt zijn de kosten die meneer B. allemaal zelf op moet hoesten. Onvoorstelbaar eigenlijk dat een man die zoveel uitspaart aan kosten voor de ziektekostenverzekeraar niets vergoed krijgt, zelfs na dit schitterende resultaat. Hopelijk verandert ook dit snel. OPS-leden kunnen het Nederlands geschreven protocol voor methylglyoxal en besteladressen toegestuurd krijgen.

Plaats een reactie ...

Reageer op "December 2003: Een petscanonderzoek wijst uit dat uitzaaiingen bij meneer B. niet meer traceerbaar zijn en CEA-marker zakt verder terug naar 3.6, een normale waarde door zijn aanpak met dieet, suppletie en methylglyoxal."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Waarom deze pagina met ervaringsverhalen >> April 2003: Het verhaal van >> Mei 2003: Het gaat heel goed >> Oktober 2003:: Het gaat heel >> December 2003: Een petscanonderzoek >> Mei 2004: Tumormarkers lopen >> Oktober 2004: Tumormarkers >> april 2005: Meneer B. zijn >> Darmkanker: ervaringsverhaal >>