2 oktober 2004: Afgelopen week kreeg meneer B. te horen dat voor de vier opeenvolgende keer zijn tumormarker de CEA-waarde stabiel is gebleven en zelfs nu de laatste keer weer 2 punten naar beneden is gegaan. Het is moeilijk om de CEA-cijfers te vergelijken met voorheen omdat de CEA waarden in steeds verschillende ziekenhuizen werden gemeten en volgens de oncoloog zitten daar soms grote verschillen in. Maar deze vier laatste keren over een periode van juni tot vorige week is steeds op dezelfde manier en in hetzelfde ziekenhuis dit vastgesteld: resp. 26, 27, 27 en nu 24,5. Meneer B. voelt zich nog steeds erg goed en heeft geen enkele last van zijn kanker. Hij doet nog steeds hetzelfde in zijn leven als zeg negen maanden geleden. Volgt wel strikt het Moermandieet en gebruikt aanvullend een rits aan voedingssupplementen en natuurlijk nog steeds de methylglyoxal. De oncoloog wil eind november 2004 een nieuwe petscan laten maken om te kijken hoe de lymfklieren eruitzien, maar is uiterst tevreden over hoe het met meneer B. gaat. Hij zei letterlijk: "Beste meneer, 99% van de patiënten met uw vorm en stadium van kanker zouden in de lucht springen van vreugde als ze deze uitslagen met uw kwaliteit van leven zouden krijgen. Dus geen chemo voor u ". Want pikant detail: tijdens die laatste consult zei de oncoloog dat chemo bij deze vorm van darmkanker - adenocarcinoom, zinloos is. Meneer B. vroeg namelijk of chemo misschien voor hem zin zou hebben maar niet dus. Zelfs geen oxilaplatin. Misschien een nadenkertje voor al die andere patiënten met uitgezaaide darmkanker van het adenocarcinoomtype?.

2 oktober 2004:

Via dr. Manju Ray hebben we een tussentijds gedetaillleerd evaluatieverslag gekregen van 44 patiënten die vanaf 2001 tot augustus 2004 met methylglyoxal zijn/worden behandeld. Met zeer opmerkelijke resultaten. Voor OPS-leden hebben we dit rapport op aanvraag via de redactie beschikbaar.

Plaats een reactie ...

Reageer op "Oktober 2004: Tumormarkers stabiliseren nu al weer vier maanden bij meneer B. en hij voelt zich nog altijd prima met uitstekende kwaliteit van leven."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Waarom deze pagina met ervaringsverhalen >> April 2003: Het verhaal van >> Mei 2003: Het gaat heel goed >> Oktober 2003:: Het gaat heel >> December 2003: Een petscanonderzoek >> Mei 2004: Tumormarkers lopen >> Oktober 2004: Tumormarkers >> april 2005: Meneer B. zijn >> Darmkanker: ervaringsverhaal >>