9 maart 2018: lees ook dit artikel: 

https://kanker-actueel.nl/keer-diabetes-om-wint-zinnige-zorg-award-voor-voedingsprogramma-voor-diabetici.html

12 december 2012: lees ook dit artikel eens: 

https://kanker-actueel.nl/gezond-dieet-met-vloeibaar-eten-gedurende-3-tot-5-maanden-en-stapsgewijs-onder-begeleiding-terug-naar-vast-voedsel-en-gezonde-leefstijl-geneest-met-48-tot-73-procent-van-de-patienten-met-diabetes-2.html

15 november 2015: Zie ook dit artikel: https://kanker-actueel.nl/NL/plantaardig-dieet-vermindert-de-bloedwaarden-hemoglobin-a1c-hba1c-en-glucose-bij-diabetici-blijkt-uit-meta-analyse-van-6-relevante-studies.html

12 november 2014: Trouw

Een gezonde leefstijl loont bij diabetes is de kop van het artikel in Trouw van 13 november 2014. Dit naar aanleiding van een onderzoek bij 9 personen met diabetes 2 dat opzienbarende zou laten zien. bij alle personen veminderden de bloesuikerwaarden en 1 man had na een half jaar al geen insuline spuit meer nodig.

Dit is natuurlijk mooi nieuws maar het is voor mij ongeloofwaardig dat dit als groot nieuws wordt gebracht terwijl toch al minimaal 25 jaar bekend is dat een gezonde leefstijl diabetes kan voorkomen c.q. de bloedsuikerwaarden kan verminderen. Om dit nu dan als groot nieuws te brengen?

Wat is het belang dat hier achter zit? Het is algemeen bekend dat elke euro die wordt geinvesteerd in de gezondheidszorg 1,3 euro oplevert. Voor de ziektekostenverzekeraars, voor de artsen, voor de ziekenhuizen enz. Maar uiteraard niet voor de burger / patiënt zelf. Wordt de gezondheidszorg echt te duur om dit nog te verkopen aan de burger en is een grens bereikt in steeds maar weer die kosten te verhogen en daarmee de premies op te hogen? Nu wordt n.a.v. dit kleinschalige onderzoek groter onderzoek opgezet. Alsof dat nog niet al lang is gebeurd. Maar nieuw onderzoek kost uiteraard weer veel geld allemaal.

Gezond-Blij-cover-NL-groot-270x375

Hier het artikel dat in Trouw verscheen op 13 november 2014:

Gezonde leefstijl loont bij diabetes

Edwin Kreulen − 13/11/14, 06:55

Diabetici kunnen door betere voeding en meer bewegen hun ziekteverloop aanmerkelijk vertragen. Soms kan de insulinespuit weer terug naar de apotheek.

Dat is de inzet van de stichting 'Voeding leeft' en twee zorgverzekeraars die vandaag, een dag voor Wereld Diabetes Dag, bekendmaken dat ze een proef met deze aanpak uitbouwen. Voor de proef 'Keer diabetes type 2 om' zijn negen mensen een half jaar lang begeleid. Deze meest voorkomende vorm van de ziekte heette vroeger in de volksmond 'ouderdomsdiabetes', maar rukt inmiddels ook op in jongere leeftijdsgroepen. Nu hebben 800.000 mensen de diagnose diabetes, over zestien jaar zijn dat er naar verwachting anderhalf keer zo veel.

De groep van negen werd begeleid door diëtisten, coaches maar ook door koks. Doel was om hen allereerst anders te laten eten. Niet alleen gezonder en met minder koolhydraten, maar ook smakelijker: wie lekker eet, houdt dit immers langer vol.

Bij alle negen deelnemers daalden de bloedsuikerwaarden weer. Een van de deelnemers, die al was aangewezen op de insulinespuit, heeft deze inmiddels niet meer nodig. Lees verder het hele artikel>>>>>>>


Plaats een reactie ...

Reageer op "Gezonde leefstijl vermindert diabetes en zou zelfs tot genezing kunnen leiden aldus kleinschalig onderzoek bij 9 patienten"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Dieet met koolhydraat- en >> Gezonde leefstijl vermindert >> Leefstijl verandering geeft >> Leefstijl: Gezond dieet met >>