Wie het boek Samen sterk van Henk Fransen bestelt via deze link  ondersteunt daarmee kanker-actueel

‘Samen sterk bij kanker’, auteur Henk Fransen, ISBN 9 789077 770252 Met Samen sterk bij kanker heeft u een ontroerend en origineel boek in handen, waarin het hart van een arts spreekt.

De manier waarop we elkaar onder moeilijke omstandigheden steunen kan het verschil maken tussen leven en dood. Het is deze steun - in wat voor vorm dan ook - die mensen in concentratiekampen de kracht gaf onder erbarmelijke omstandigheden vol te houden en die ongeneeslijke zieke mensen door de eeuwen heen heeft geholpen zich een weg terug te knokken naar het leven. Dit boek geeft wetenschappelijk bewijs voor de kracht van de liefde en inspireert je om van deze kracht gebruik te maken. Het is in eerste instantie geschreven voor mensen met kanker en hun naasten, maar alle mensen - ziek of gezond - kunnen deze kracht in hun omgeving mobiliseren en er hun voordeel mee doen. Reacties van lezers kunt u vinden op bondgenoot.com.

Henk Fransen: ‘Nadat ik maanden aan dit boek had gewerkt liet ik het enkele mensen lezen. De eerste vier huilden of hadden kippenvel tijdens het lezen ervan…’

Henk Fransen is vader, schrijver en arts. Hij werkte in het stervenstehuis van Moeder Teresa in Calcutta en in ziekenhuizen in Afrika. In Nederland begeleidt hij al twintig jaar mensen met kanker. Hij is ook auteur van Bondgenoot, autobiografie van een immuuncel, een bijzondere parabel over ziekte en gezondheid, over leegte en vervulling.

NBD|Biblion recensie
Dit is een boek voor mensen met kanker en hun naasten. Volgens de auteur kan de manier waarop we elkaar onder moeilijke omstandigheden steunen, het verschil betekenen tussen leven en dood. In het eerste deel van het boek bespreekt hij drie onderzoeken die dit wetenschappelijk zouden aantonen. In deel II bespreekt hij zeven projecten waarbij mensen met kanker worden gesteund door familie, vrienden en zelfs onbekenden. Dit laatste gebeurt bijvoorbeeld door de zogenaamde 'applausavonden' en 'cirkels van vertrouwen'. In de meeste gevallen zijn deze projecten nog niet gerealiseerd, al worden ze beschreven alsof dat al wel zo is. De laatste stand van zaken kan via de website gevonden worden. In deel III beschrijft de auteur zijn eigen leven en hoe hij ertoe kwam dit boek te schrijven. Hij is vader, schrijver en arts. In zijn enthousiasme springt hij heen en weer tussen feit en fictie en kan hij zieke mensen het idee geven dat hun lot vooral afhankelijk is van het aantal mensen dat hen steunt. Hij heeft geen oog voor het feit dat mensen ook op andere manieren beter kunnen worden.

(NBD|Biblion recensie, Drs. J.M. Spee)


Plaats een reactie ...

Reageer op "Samen sterk bij kanker. Auteur: Henk Fransen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Balans in je leven. Auteur >> Bondgenoot, autobiografie >> De vier inzichten. Auteur: >> Een kans op herstel. auteur: >> Lessen van wonderbaarlijke >> Mindfulness bij kanker: Auteurs >> Samen sterk bij kanker. Auteur: >> Spirituele oplossingen. Antwoorden >> Visualisatie: De kracht die >> Psycho-sociale en spirituele >>