Wie het boek: een kans op herstel van Le Shan bestelt via deze link  ondersteunt daarmee kanker-actueel

d.d. 12 november 2002: we kregen van de Dr. Lawrence LeShan Stichting onderstaand bericht. Ik wil erop wijzen dat het boek 'Een kans op herstel' nog in elke bibliotheek te verkrijgen is. Een kans op herstel. Van L. LeShan.

Op weg naar herstel

een kans om te overleven : psychische krachten kunnen kanker en andere ziekten beinvloeden

Auteur: O. Carl Simonton

Nederlands - Paperback

218 pagina's | ThiemeMeulenhoff bv | maart 2007

Psychische krachten kunnen kanker en andere ziekten beïnvloeden Omdat de auteurs in hun dagelijkse omgang met opgegeven patiënten merkten, dat "de wil om te leven" een krachtige invloed op het verloop van de ziekte leek te hebben, werkten zij een methode uit, waarbij de patiënten vooral gemotiveerd werden om te willen leven. De kern van de methode berust op visualisatie- en ontspanningstechnieken. Wat op deze manier bereikt kan worden is niet alleen een verlenging van de levensduur of in sommige gevallen herstel, maar bovenal een verbetering van de kwaliteit van het leven gedurende de ziekteperiode. Dat daardoor een meer leefbare sfeer ontstaat in de familie is een niet te verwaarlozen gevolg.Recensie(s)

NBD|Biblion recensie
Ongewijzigde herdruk van het boek dat radiotherapeut Simonton en psychotherapeute Matthews-Simonton schreven over hun aanvullende therapie voor kankerpatienten. De zogenoemde Simonton-methode, die ook in Nederland wordt toegepast, is nadrukkelijk geen alternatieve geneeswijze, maar een psychologische therapie naast de lichamelijke behandeling van kanker. Deze methode omvat voornamelijk visualisatie- en ontspanningstechnieken en is gericht op het verlengen van de levensduur - soms zelfs herstel -, maar vooral ook op de verbetering van de kwaliteit van leven van kankerpatienten. Naast een uitgebreide uitleg (met oefeningen) over de Simonton-therapie wordt ook aandacht besteed aan de biologische en psychologische achtergronden. Door het eenvoudige taalgebruik en het gebruik van voorbeelden is het boek gemakkelijk leesbaar. Het boek is voor het Nederlands taalgebied bewerkt door Nederlandse artsen. Het boek bevat een woordverklaringslijst en een adressenlijst.

(Biblion recensie, Redactie) 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Een kans op herstel. auteur: L. leShan."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Balans in je leven. Auteur >> Bondgenoot, autobiografie >> De vier inzichten. Auteur: >> Een kans op herstel. auteur: >> Lessen van wonderbaarlijke >> Mindfulness bij kanker: Auteurs >> Samen sterk bij kanker. Auteur: >> Spirituele oplossingen. Antwoorden >> Visualisatie: De kracht die >> Psycho-sociale en spirituele >>