Naar een orthomoleculaire arts

Na 5 taxolkuren krijgen Koos en Adrie via een kennis de tip om advies in te winnen bij een orthomoleculaire arts. En voordat Koos en Adrie besluiten om de zesde taxolbehandeling te doen gaat Koos naar zo’n arts. Drs. E.Valstar in dit geval. Valstar is arts/bioloog en gespecialiseerd in kanker en voeding/suppletie. Valstar adviseert Koos extra supplementen te nemen, te stoppen met roken (dat vindt Koos erg moeilijk) en zijn eetpatroon danig te wijzigen. Meer groenten en fruit, geen suiker, geen witmeel producten en geen rood vlees. Een moeilijke omschakeling voor Koos en Adrie, maar als ze besluiten om toch die zesde taxolbehandeling te doen kiezen ze ook voor die aanvullende ondersteunende aanpak zoals Valstar voorstelde en zo goed en kwaad als het gaat volgt Koos trouw het voorgeschreven Houtsmullerdieet met suppletie.  Niet tijdens de kuur zelf en dat werd ook afgeraden door de regulier arts, (het zou de waarde van het onderzoek kunnen verstoren), wel direct daarna met een uitgebreid pakket om de weerstand en het immuunsysteem weer op te krikken.

Na die zesde taxol behandeling raadt de reguliere arts Koos aan er mee te stoppen. De bijwerkingen waren dermate ernstig, o.a. zeer ernstig oedoem aan de benen, dat de arts niet meer de verantwoording kon nemen om nog verder de taxolkuur voort te zetten. Bovendien was er geen enkel effect van de taxolbehandeling te zien of te bemerken bij Koos.

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "4. Naar een orthomoleculaire arts"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

1) Inleiding over waarom >> 2. De klachten, mei 1992 en >> 3. De taxolbehandeling >> 4. Naar een orthomoleculaire >> 5. Het eerste herstel >> 6. Welke suppletie en kosten >> 7. Een recidief eind 1999 >> 8. Opnieuw herstel tot heden. >> Maagkanker: ervaringsverhaal >>