Het wonderbaarlijke herstel

Als de taxolbehandeling wordt stopgezet gaat Koos wel door met de aanvullende vitamines. Koos krijgt via injecties als extra nog een immuno stimulerend middel toegediend. Zijn conditie is namelijk door de taxol zo slecht dat hij de eerste twee weken niet kan lopen en met een busje naar Valstar wordt vervoerd. Zes weken later maakt Koos diezelfde weg op de fiets, 9 kilometer heen en 9 kilometer terug. Ook Valstar vertelt mij daar zeer verbaasd over te zijn geweest: "ik kon mijn ogen niet geloven, dat iemand met zo'n slechte conditie in zo'n korte tijd zo opknapte."

Een wonder lijkt geschied. De scans en foto’s wijzen nog geen negen maanden later uit dat alle kanker is verdwenen. Van de 8 patiënten leeft er, behalve Koos, niemand meer. Koos is ook de enige die aanvullende vitamines en het dieet gebruikte. De anderen volgden slechts de reguliere standaard behandeling van taxol. De enige opmerking van de reguliere arts is volgens Adrie, dat hij Koos een bijzondere postzegel vindt. Over het feit dat Koos als enige met orthomoleculaire suppletie de taxolbehandeling en de kanker heeft overleefd wordt schouderophalend over gedaan en niet verder verwerkt en leidt ook niet tot onderzoek. Maar in de jaren daarna heeft Koos de Vierdaagse nog meermalen gelopen.

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "5. Het eerste herstel"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

1) Inleiding over waarom >> 2. De klachten, mei 1992 en >> 3. De taxolbehandeling >> 4. Naar een orthomoleculaire >> 5. Het eerste herstel >> 6. Welke suppletie en kosten >> 7. Een recidief eind 1999 >> 8. Opnieuw herstel tot heden. >> Maagkanker: ervaringsverhaal >>