Voor artikelen over niet-toxische middelen en behandelingen bij vormen van leukemie zie: complementaire-aanvullende-middelen-en-behandelingen-bij-vormen-van-leukemie.html 

Onder gerelateerde artikelen staan ook een aantal artikelen over recente ontwikkelingen bij leukemie in de reguliere oncologie onderverdeeld in de specifieke vormen van leukemie. Onder complementair en dan onder leukemie staat nog meer informatie over aanvullende , veelal niet toxische middelen, ook bij leukemie.

Bekijk ook deze lijst mocht u een beenmerg- of stamceltransplantatie moeten ondergaan: 

https://kanker-actueel.nl/NL/studiepublicaties-van-niet-toxische-middelen-en-behandelingen-uit-literatuurlijst-van-arts-bioloog-drs-engelbert-valstar-naast-beenmergtransplantaties-en-stamceltransplantaties.html

En verder zie gerelateerde artikelen. Min of meer alfabetisch onderverdeeld zoals in ALL - Acute Lymfatische leukemie, AML - Acute Myeloide Leukemie, APL - Acute promyelocitische Leukemie en CLL - Chronische Lymfatische Leukemie. Verder nog extra informatie onder sleutelwoorden als chemo, bestraling, stamceltransplantatie, immuuntherapie en voeding enz.

Op youtube staat een film met uitleg over wat ALL - Acute Lymfatische Leukemie is en hoe het wordt behandeld: 

Voetstappen in het zand is een boekje van een vader, Bert van Ravenswaaij, waarin hij beschrijft wat ze allemaal hebben meegemaakt toen hun zoon Lars met ALL - Acute Lymfatische leukemie werd geconfronteerd. Klik hier voor beschrijving van het boek.

Er bestaat ook een werkgroep leukemie bij kinderen het SKION, Stichting Kinderoncologie Nederland  voortgekomen uit de Stichting Nederlandse Werkgroep Leukemie bij Kinderen (SNLWK). Het Skion heeft haar activiteiten en inzet uitgebreid van kinderen met leukemie naar kinderen met kanker in alle vormen. 

Adres
Stichting Kinderoncologie Nederland
Leyweg 299
2545 CJ Den Haag

Postadres
Postbus 43515
2504 AM Den Haag

Telefoon: 070 - 367 45 45
Fax: 070 - 367 08 68
E-mail: info@skion.nl

Verder is er in Nederland een contactgroep stamceltransplantaties. Deze contactgroep is bedoeld voor patiënten met leukemie of andere kankersoort die een stamceltranplantatie hebben of moeten ondergaan. De website is ondergebracht bij het NFK.

 

De Nederlandse en internationale donorbank klik hier , geeft uitstekende informatie over wat er allemaal komt kijken bij een donorschap voor een beenmergtransplantatie. 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Algemene informatie over vormen van leukemie"


Gerelateerde artikelen