7 november 2010: Bron: Bert van Ravenswaaij - www.ervaringslessen.com

Bert vroeg me enkele maanden geleden of ik aandacht aan zijn boek zou willen besteden als dit klaar zou zijn. Bij deze. Ik heb het boek nog niet gelezen maar ga dat beslist doen. Zo omschrijft Bert zelf zijn boek wat te bestellen is op de website: mijnbestseller.nl  voor €  13,95. De opbrengst gaat naar KIKA en VOKK. Lars had leukemie, ALL - Acute Lymfatische Leukemie, net als Shifra (klik hier voor haar verhaal):

Voetstappen in het zand
Ervaringslessen van een vader tijdens de ziekte van zijn kind

Bert van Ravenswaaij

Het leven gaat je voor de wind. Universitaire studie afgerond, huisje, vrouw, kinderen, geweldige baan. En opeens staat de wereld op z’n kop. Je kind heeft leukemie. Kanker. Het leven wordt nooit meer wat het geweest is. Een emotionele rollercoaster.

Iedereen gaat daar anders mee om. Bert van Ravenswaaij heeft vervloekt, gehuild, heel hard gewerkt, zich afgesloten, en vooral … enorm gevochten. Voor zijn kind en zijn gezin. Het is het gevecht van een vader tegen kinderkanker, artsen, instanties, verzekeringsmaatschappijen, en vooroordelen. Maar ook een gevecht met zichzelf.

‘Je bent sterker dan je denkt, maar niemand is zo sterk als tien olifanten’ is een van de ervaringslessen die Bert wil doorgeven. Hij geniet weer van het leven. Van het nu. Zijn horloge heeft hij afgedaan, omdat hij de tegenwoordige tijd belangrijker vindt dan de toekomst. Hij is dankbaar voor alle mensen, die hem en zijn gezin zo hebben gesteund in die moeilijke periode. Ook is hij dankbaar voor zijn geloof.

Voetstappen in het zand schreef Bert in eerste instantie voor zichzelf. Daarnaast wil hij met zijn boek alle ouders die in een soortgelijke situatie zitten een hart onder de riem steken. En meegeven dat er altijd hoop is en ruimte voor wonderen. Hij heeft dit zelf meerdere keren ervaren.

De opbrengsten van Voetstappen in het zand gaan naar VOKK en KIKA


Plaats een reactie ...

Reageer op "Voetstappen in het zand. Ervaringslessen van een vader tijdens de ziekte van zijn kind. Bert van Ravenswaaij beschrijft de jaren dat Lars, zijn zoon ernstig ziek was."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>