Christian Oerlemans heeft al jaren prostaatkanker en schreef daarover het boek: Mannen, je sluipmoordenaar heet testosteron. Ik heb het zelf nog niet gelezen maar verschillende anderen zeggen dat het boek de moeite waard is te lezen. Christian, zelf werkzaam in de reclamewereld, beschrijft zijn eigen weg met deze ziekte met heel veel humor aldus een recensie op bol.com.

Mannen je sluipmoordenaar heet testosteron

Auteur: Christian Oerlemans

  • Nederlandstalig
  • 109 pagina's
  • 9789089545244
  • april 2013

Samenvatting

Prostaatkanker wordt nogal eens afgedaan als een vervelende oudemannenkwaal, nauwelijks een echte ziekte maar meer een ouderdomsverschijnsel bij mannen. Waarschijnlijk komt dit omdat de mannen bij wie de ziekte gediagnosticeerd wordt er wat besmuikt over doen. Daar praat je liever niet over. Toen de schrijver van dit boekje met de ziekte - die wel degelijk dodelijk kan zijn - werd geconfronteerd en er nogal openlijk over sprak in zijn relatiekring, bleek hem dat hij niet de enige was. Prostaatkanker kwam verrassend veel voor onder zijn vrienden. En de meesten waren blij, of beter gezegd opgelucht dat hij het onderwerp openbrak. Onder grootdoenerij, sterke praat en manhaftige humor bleek veel angst schuil te gaan. Goed om er eens met iemand gewoon over te kunnen spreken, over je twijfels, je onzekerheden, je geworstel met de behandelingen. Hoewel gebaseerd op eigen ervaringen als kankerpatiënt, met een mix van goede informatie, laconieke humor en persoonlijke details, is dit verhaal toch de persoonlijke beleving ontstegen. Het biedt in bredere zin houvast, en wellicht zelfs troost, aan al die honderdduizenden die jaarlijks met kanker te maken krijgen. De schrijver noemt zichzelf op een gegeven moment een habitué van het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en weet op vaak hilarische wijze zijn belevenissen te beschrijven. Dit maakt het verhaal boeiend en zeer leesbaar. Ondanks het serieuze onderwerp kan er nu en dan toch gelachen worden.

Recensie(s)

De auteur is een patiënt die prostaatkanker heeft. In dit egodocument beschrijft hij zijn bezoeken aan de urologen en zijn onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis. Het relaas leest gemakkelijk en levert een hoeveelheid informatie aan over de ziekte. De auteur beschrijft alles vanuit zijn eigen situatie op een humoristische wijze. Vooral bedoeld voor medepatiënten, voor wie het verhaal allicht wat relativeringsvermogen oplevert.

Dr. B. Baljet


Plaats een reactie ...

Reageer op "Mannen. Je sluipmoordenaar heet testosteron. Auteur Christian Oerlemans"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>