-PERSBERICHT-

Het spook dat kanker heet

Het nieuwe boek van Rob Thiele uit De Kiel is verschenen

Op vrijdag 29 mei is het nieuwe boek 'Het spook dat kanker heet' van Rob Thiele verschenen. Deze gedichtenbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Bestellen klik op deze link

Kanker is angst, meedogenloos, afwijzend én: kanker is er voor iedereen. Met deze aangrijpende woorden weet de auteur Rob Thiele de lezer diep te raken. Door van de ziekte een personificatie te maken weet hij het onbeschrijfelijke tastbaar te maken, alsof de lezer het in de ogen kan aankijken. De gedichten, soms rauw, soms troostend, soms niets ontziend, zijn altijd realistisch. Vanuit zijn levenservaring en professie als therapeut voor cliënten die voornamelijk bezig zijn met rouwverwerking had Rob niet verwacht dat de kanker ook hem zou treffen. De teksten komen binnen als helend, maar ook als waarheid. De waarheid dat de ziekte kanker niets ontziend is en iedereen kan overkomen. Maar ook dat het niet het einde hoeft te betekenen, omdat kanker in veel gevallen te genezen is.

Over de auteur

Rob Thiele (1955) is op 60-jarige leeftijd na een werkzame periode als psychosociaal- emotioneel therapeut met keuzepensioen gegaan. Samen met zijn vrouw is hij toen van Dordrecht naar De Kiel (Drenthe) verhuisd. Kort daarna werd hij geconfronteerd met kanker. Tijdens en na de constatering van prostaatkanker, de operatie en het genezingsproces komen er woorden, zinnen en teksten op in het hoofd van de auteur van deze gedichtenbundel, die hij wel op papier moet zetten. Deze gedichtenbundel leest als een verhaal van iemand die de balans hervindt, de processen begrijpt en weer in harmonie met zichzelf en zijn omgeving leeft. Een confrontatie en een troost, geschreven door een ervaringsdeskundige.

Boekgegevens

Titel: Het spook dat kanker heet
Auteur:       Rob Thiele
Verschijningsdatum:  29-05-2020 Aantal pagina's:   56
ISBN:  9789464032710 Geïllustreerd:  nee
Verkoopprijs:  € 15,99 Uitvoering Paperback
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België


Plaats een reactie ...

Reageer op "Het spook dat kanker heet. Gedichtenbundel van Rob Thiele. Een confrontatie en een troost, geschreven door een ervaringsdeskundige."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>