6 april 2016: Ook Margreet is een overlever van kanker. Zij schreef daarover een boek Omslag in Denken: Het boek van Margreet is nog steeds te verkrijgen via Margreet zelf: dit is de website van haar http://www.margreetvansytzama.nl waar u ook haar geschiedenis van leven met kanker kunt lezenEerste diagnose in 1997. Bij bol.com is alleen nog tweede hands dit boek te verkrijgen. Het gaat nog steeds uitstekend met Margreet. U kunt Margreet bereiken via: margreetvansytzama@ziggo.nl

omslag in denken

'Omslag in denken', Margreet van Sytzama ISBN 90-9015695-X. 

Een boek uitgegeven in eigen beheer omdat geen enkele uitgeverij bereid was hier in te investeren. Desalniettemin een m.i. zeer interessant boek voor elke kankerpatiënt. Margreet beschrijft op indringende maar ook humoristische wijze over wat ze allemaal mee heeft gemaakt nadat in oktober 1997 de diagnose kanker werd vastgesteld bij haar. Eerst in haar baarmoeder, daarna borstkanker met uitzaaiingen. En als ik zeg over alles wat ze meemaakt dan moet u niet alleen denken aan haar contacten - soms begrijpend, soms ronduit scherp analyserend/kritisch - met de reguliere ziekenhuizen/oncologen of haar motivatie voor een overstap of zeg aanvulling naar het Moerman/Houtsmullerdieet met aanvullende voedingsuppletie.

Maar ook geeft Margreet een prachtig inzicht hoe ze zich tijdens haar ziekte zorgen maakt over haar kinderen, zich regelmatig boos maakte op haar egocentrische man waarvan ze gescheiden leeft, of die dankbaarheid voor de steun van haar beste vrienden/innen. Kortom een compleet boek dat inzicht geeft in wat je allemaal kan meemaken als kankerpatiënt maar ook dat je er zelf misschien ook wat aan kan doen. Een m.i. zeer bijzonder boek dat elke kankerpatiënt zou moeten lezen. Een citaat van de omslag van het boek te bestellen in elke boekhandel onder ISBN 90-9015695-X. 

Of kijk op de site van Margreet zelf  www.margreetvansytzama.nl daar staat ook een recensie van Johan Schinkel, was psycholoog bij de Moermanvereniging en het boek is ook direct te bestellen via Couvee in Den Haag, adres zie website van Margreet.

Na vijf operaties, vijf weken bestraling en vijf chemotherapieën realiseer ik me dat ik op die manier niet zal overleven. Mijn intuïtie brengt me op het pad van een Moermanarts, meditatie en nog enkele andere wijzen om te helen. Na ruim een jaar blijkt mijn uitgezaaide kanker niet meer zichtbaar in mijn bloed te zijn. Dit boek is geschreven om andere kanker patiënten te stimuleren door te gaan met leven, ze te overtuigen dat je met kanker kunt leven en zelfs kunt overwinnen, ook al beweren de artsen het tegendeel. Het is tevens een handreiking, een manier om kennis op te doen hoe het proces van genezen aan te pakken. Het is ook voor (gezonde) mensen die met kankerpatiënten te maken hebben om inzicht te krijgen in een moeilijke strijd waarmee vandaag de dag zoveel mensen op hun levenspad geconfronteerd worden.

Margreet van Sytzama


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Omslag van denken. auteur: Margreet van Sytzama"

  • Margreet van Sytzama :
    Mijn boek is niet meer via de boekhandel te bestellen. Alleen via mijn wesite. Het gaat nog steeds uitstekend met mij nadat in 1997 kanker was vastgesteld, met in 1998 uitzaaiingen naar de lever. Ook daar is niets meer van te zien. Ik heb sinds 2003 mijn eigen praktijk waarin ik mensen met allerlei gezondheidsklachten ondersteun en adviseer.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>