Als u het boek Gevangen in de zorgketen van Walter Stolz bestelt via deze link  dan ondersteunt u kanker-actueel daarmee

30 juni 2011: Ik zou dit boek aanraden aan alle professionele hulpverleners in de oncologie. En luister zaterdagmiddag 2 juli 2011 naar Argos op Radio 1, die ook aandacht besteden aan het verhaal van Walter Stolz. En ook Trouw en de Volkskrant (maandag 27 juni 2011) hadden een interview met Walter Stolz.

Gevangen in de zorgketen
Verslag van een dwaaltocht door de gezondheidszorg
Walter Stolz

Uitgeverij Eburon.
ISBN 9789059724976
Prijs €   15,--

Anderhalf jaar lang heeft Marjolijn last van duizeligheid en een paar keer valt ze, zonder aanwijsbare oorzaak. Terwijl ze, als vriendin en documentairemaker, bekend stond om haar levenslust, haar vrolijkheid en haar glimlach, voelt ze zich in toenemende mate depressief. Na wisselende diagnoses door verschillende artsen wordt zij aan nader onderzoek onderworpen, en begint een steeds wanhopiger wordende reis langs medische specialisten en zorginstellingen.

Walter Stolz beschrijft op openhartige wijze het laatste jaar uit het leven van zijn vrouw. Met veel respect voor de artsen en verpleegkundigen die haar geholpen hebben, legt hij de pijnlijke tekortkomingen van de Nederlandse gezondheidszorg bloot. Hij laat zien dat de manier waarop de zorg is georganiseerd, met name het ontbreken van duidelijke afspraken tussen ziekenhuizen en zorgverleners onderling, onvermijdelijk leidt tot verkeerde medische beslissingen. Zijn verslag is een ontroerende en overtuigende oproep tot het aanstellen van professionele begeleiders voor patiënten in de complexe ketenzorg.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Gedwongen in de zorgketen. Verslag van een dwaaltocht door de zorgketen. Walter Stolz beschrijft hoe zijn vrouw met kanker het slachtoffer werd van falende en ongeinteresseerde artsen in de reguliere oncologie"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>