Het onderstaande boek: Pruiken & prothesen: een briefwisseling is zover wij weten niet via http://www.bol.com te bestellen. Nadere inlichtingen en bestellingen: via boekenbent of bij Lian Hielkema, Parkstraat 14, 4021 CB Maurik, lian.hielkema@xs4all.nl

Wel als u het boek meisje met 9 pruiken  bestelt via http://www.bol.com dan ondersteunt u kanker-actueel. Sophie van der Stap is wel heel bekend in Nederland, zie haar website. De reacties op haar boek: meisje met de 9 pruiken zijn wel verschillend, maar overwegend positief: zie reviews

Meisje met negen pruiken

Autobiografische Roman

Nederlands - Paperback

Ook verkrijgbaar als: Digitaal boek , Meer...

221 pagina's | Prometheus | maart 2008

16 januari 2005: Op verzoek van de auteurs plaatsen we de titel en omschrijving van het boek: Pruiken en Prothesen. Maar we hebben het nog niet gelezen dus de lovende woorden hieronder zijn voor rekening van de uitgever en niet van ons.

Pruiken & prothesen: een briefwisseling

Jacqueline Doorenbos en Lian Hielkema, Pruiken & prothesen: een briefwisseling (Roosendaal: Uitgeverij Boekenbent, 2004). 164 pp. ISBN 90-77339-82-5. € 11,95.

Dit boek gaat over borstkanker. Toch is het eerder een vrolijk dan een deprimerend boek. Bovenal is het praktisch en nuchter.

Het boek bevat de e-mail briefwisseling van twee vrouwen die bijna op hetzelfde moment borstkanker kregen. Ze wisselen ervaringen uit en steunen elkaar. Hoe ga je om met de bijverschijnselen van een chemokuur? Wanneer laat je je haar afscheren? Een pruik en een prothese, hoe voelt dat? Hoe ga je om met de moeheid die zo karakteristiek is voor deze ziekte?
De schrijfsters zijn onverbeterlijke optimisten. Ze helpen elkaar door moeilijke momenten heen met opbeurende woorden of een gek verhaal. Niet alleen de directe gevolgen van de ziekte komen aan bod, maar ook dagelijkse onderwerpen als gezin, werk, hobby’s en studie. Het leven gaat door, tenslotte.
Ze wáren ziek, vinden de schrijfsters ruim een jaar nadat hun diagnose werd gesteld. Ze zien er niet meer symmetrisch uit, ze moeten regelmatig op controle, en soms maken ze zich ongerust. Maar verder hebben ze de draad weer opgepakt. En ze mailen nog steeds.

Nadere inlichtingen en bestellingen: via boekenbent of bij Lian Hielkema, Parkstraat 14, 4021 CB Maurik, lian.hielkema@xs4all.nl


Plaats een reactie ...

Reageer op "Borstkanker: briefwisseling tussen twee vrouwen met borstkanker in boekvorm uitgegeven onder de titel: Pruiken & prothesen: een briefwisseling."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>