Klik op de cover van het boek Ongeneeslijk ziek van Karel Glastra van Loon om dit boek te bestellen. Daarmee ondersteunt u onze stichting.  Met dank aan Loretta die ons op dit boek wees. Overigens heb ik dit boek ook zelf gelezen en ondanks de trieste afloop is dit zeker geen somber boek maar eerder blijmoedig te noemen. Glastra van Loon schrijft met heel veel humor en voor mij waren veel zaken die hij beschrijft herkenbaar in mijn eigen gevecht met kanker. Alleen ik heb het overleefd en hij niet helaas. 

Samenvatting & achtergrondinformatie

'Soms gebeuren er dingen in een mensenleven die zó ingrijpend zijn dat je het gevoel hebt dat je erdoor wordt verpletterd. Zoiets is mij de afgelopen weken overkomen. Het begon op een stralend zonige zaterdagmiddag, op een besneeuwde heuvel even buiten Ann Arbor, Michigan. Ik was aan het sleetjerijden met Bobbie en Noa. We hobbelden, suisden, joelden de heuvel af. Beneden aan de heuvel was er iets in mijn lichaam veranderd, was er iets voorgoed in mijn leven veranderd - als wist ik toen natuurlijk nog niet'

In januari 2004 werd in Amerika bij Karel Glastra van Loon een hersentumor ontdekt. In Nederland volgden bestralingen, hersenoperaties en chemokuren. Goede en slechte periodes wisselden elkaar af, maar nooit gaf hij op. Het gezinsleven met drie jonge kinderen ging intussen 'gewoon'door. Op 1 juli 2005 overleed Karel van Loon op 42-jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn hersentumor.

In Ongeneeslijk optimistisch beschrijft Glastra vanLoon in mooie, korte verhalen openhartig zijn leven als kankerpatiënt. Hij geniet van het kleine, is opgewekt over de toekomst en verliest nooit zijn humor. 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Ongeneeslijk ziek. Auteur Karel Glastra van Loon"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>