Naupaka, het boek van journaliste Lidewey Bosman (34 jaar) is een boek waarin Lideweij openhartig vertelt waarom zij haar partner en grote liefde Sander, die 5 jaar jaar lang vocht tegen lymfklierkanker, uiteindelijk verliet en het ook niet meer op kon brengen om bij zijn sterven en crematie te zijn. De kanker en de alcohol hadden hun 13 jarige liefdesrelatie kapot gemaakt.

Bestel het boek door op de cover te klikken:

Lees in de Volkskrant van dinsdag 26 augustus 2014 een interview met Lideweij: "Li, volgens mij heb ik gewoon kanker".

Woedende reacties
Onlangs beschreef journaliste Lideweij Bosman in haar geruchtmakende boek Naupaka hoe ze haar vriend met terminale kanker verliet en niet bij zijn sterfbed was. Het leidde tot woedende reacties. 'Een vrouw schreef dat ze hoopte dat ik nooit kinderen zou krijgen', zegt Bosman, 'omdat ik niet voor anderen kon zorgen'. De stemming lijkt nu omgeslagen: Bosman wordt overspoeld met reacties van mensen die ook in een relatiecrisis belandden door kanker. Drie filmproducenten willen haar boek verfilmen.

Samenvatting:

Terwijl Lideweij duizenden kilometers van haar grote liefde Sander verwijderd is, vecht hij op zijn sterfbed voor zijn leven. Jarenlang zijn ze onafscheidelijk en strijden ze samen tegen zijn lymfeklierkanker. Totdat Lideweij de onmogelijke beslissing neemt om niet bij zijn overlijden te zijn. Ze vertrekt naar Hawaï, de plek waar Sander haar tien maanden eerder met de Hawaïaanse legende van de naupakabloem ten huwelijk heeft gevraagd. Ze beleeft er een helende reis, waarbij Hawaïaanse levenslessen helpen om haar diepe verdriet te verwerken en tranen langzaam plaatsmaken voor inspirerende inzichten en nieuwe dromen.
Het is een boek dat je aan het denken zet over je leven en de keuzes die je maakt.
De schrijver Lideweij Bosman (1979) is freelancejournalist. Naupaka is haar autobiografische debuut dat ze zelf uitbrengt onder de naam Liinkt. "Ik geef mijn boek zelf uit om met de bespaarde royalty's jonge start-ups te ondersteunen. Hiermee realiseer ik twee dromen tegelijk".


Plaats een reactie ...

Reageer op "Naupaka: auteur Lideweij Bosman. De kanker maakte hun liefdesrelatie kapot nog voor haar partner stierf"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>