12 juli 2007:

Van de ouders van Merel kreeg ik het boek MEER toegestuurd omdat een gedeelte van de opbrengst zij willen bestemmen voor onze Stichting. Ik heb de afgelopen weken dit boek gelezen, kon soms niet verder lezen omdat het me confronteerde met zoveel van mezelf en ook omdat ik bezig ben met de eindmontage van de documentaire over Karen welke emotioneel veel gelijkenissen vertoont met de ervaringen van Merel, maar het boek heeft me diep geraakt en ontroert. Wat een sterke vrouw was Merel, die jaren vocht tegen haar ongeneeslijke lymfklierkanker - non-Hodgkin Wat geeft dit boek een "prachtig" inzicht in wat een mens meemaakt als hij/zij de diagnose kanker krijgt. Het boek is een verzameling van weblog berichten door Merel zelf geschreven aangevuld met berichten en meningen van familie, vrienden en bekenden enz. . Zoals prof. dr. Peter Huijgens van de VU Amsterdam ook schrijft op de website van Merel: ‘Haar familie, partner en vrienden maakten dit ‘Merelboek’. Daarin is te lezen en te voelen hoe levenskracht zich vertalen kan in vechtlust, en ook in, uiteindelijk berusting. Zo’n combinatie zou ook in elke verpleegkundige en dokter aanwezig moeten zijn. Merel is onvergetelijk, dit boek helpt haar niet te vergeten. Het zou op de literatuurlijst van elke student geneeskunde en leerling verpleegkundige moeten staan.’

Hier op deze website www.merelvandenberg.nl kunt u meer lezen en het boek ook bestellen.

Van de website:

Meer is een herinnering aan Merel (Meer) van den Berg
(5 september 1978 - 9 november 2005).
Als Merel te horen krijgt dat ze Non-Hodgkin heeft, besluit ze al haar belevenissen, gedachten en gevoelens aan haar weblog toe te vertrouwen. Dit weblog geeft ons een terugblik op haar leven. Zo jong geëindigd, zoveel positiefs nagelaten. Merel is slechts 27 jaar oud geworden.

Maar er is Meer: we komen te weten hoe Merel tijdens haar ziekte invulling geeft aan haar dagen, wat haar dagelijkse worsteling is om positief te blijven, van het hier en nu te genieten … Voor velen van ons is het een bron van inspiratie. Een troost. Voor nu. Voor later. Opdat we ons blijven herinneren.

De familie, partner en vrienden van Merel hebben het weblog ‘vertaald’ naar een boek over Merel. Dit boek kunt u via deze website bestellen. De opbrengsten van het boek gaan naar het VUmc, afdeling hematologie, de Dr. LeShan stichting en kanker-actueel.nl.

Prof. dr. Pieter Huijgens schrijft:

... ‘Haar familie, partner en vrienden maakten dit ‘Merelboek’. Daarin is te lezen en te voelen hoe levenskracht zich vertalen kan in vechtlust, en ook in, uiteindelijk berusting. Zo’n combinatie zou ook in elke verpleegkundige en dokter aanwezig moeten zijn.

Merel is onvergetelijk, dit boek helpt haar niet te vergeten. Het zou op de literatuurlijst van elke student geneeskunde en leerling verpleegkundige moeten staan.’

prof. dr. Peter Huijgens

VUmc
Afdeling hematologie

Plaats een reactie ...

Reageer op "Meer is een boek geschreven door Merel (non-Hodgkin) en haar familie. Een bijzonder ontroerend boek naar mijn mening."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>