Met dank aan Loretta die mij wees op dit boek. Cynthia overleed op jonge leeftijd aan leukemie. Haar man en vader van hun kinderen, Kjeld Bontenbal, schreef hierover een boek. Dit boek is alleen te verkrijgen bij de uitgever en de opbrengst gaat naar onderzoek tegen leukemie in het VUMC Amsterdam, waar Cynthia altijd is behandeld. Wie dit boek wilt kopen gaat naar de website van Caprimotion.

De synopsis van de Achtbaan:

Kjeld, begin dertig, net getrouwd, net vader, net een nieuwe baan, hoort van zijn vrouw die nooit klaagt en nooit kwaaltjes heeft, dat ze een raar plekje heeft op haar onderbeen. Al gauw blijkt dit plekje de voorbode te zijn van een acute en bijzonder agressieve vorm van kanker; Cynthia overlijdt nauwelijks 10 weken later. Kjeld, de man van, beschrijft op een ongewoon authentieke en open wijze de achtbaan van verschrikkingen waar hij en zijn vrouw in terechtkomen en hoe zij zich hierin staande proberen te houden. Dit is het verhaal over de worsteling van een mens met datgene waar niets en niemand je op voorbereidt: de ernstige ziekte en naderende dood van je geliefde. Behalve een monument voor zijn overleden vrouw is dit boek ook een eerbetoon aan de mensen van het VU Medisch Centrum waar het grootste deel van dit verhaal zich afspeelt. Achtbaan is een hartverwarmend liefdesverhaal voor iedereen die zich durft te realiseren dat het leven eindig is.

Prof. dr. Peter Huijgens, internist-hematoloog, schrijft over Achtbaan:
"Dit is een indrukwekkend boek; één grote liefdesverklaring van een jonge man en vader aan zijn, veel te vroeg, overleden vrouw. Het kan ook een troost zijn voor al diegenen die in zo’n situatie komen."

Met de aanschaf van Achtbaan steunt u de Stichting VU Steunfonds Hematologie.

Achtbaan kan besteld worden in de webshop van uitgeverij Caprimotion.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>