Dwars door de Berg. Auteur Gerdie Bours-Willems

Aansprekend en inspirerend verhaal met tips voor kankerpatiënten, hun naasten en verdere omgeving. Daarnaast kritische adviezen voor zorgprofessionals.

Te bestellen via Bol.com

Titel:         Dwars door de berg
Auteur:       Gerdie Bours-Willems (Bergschenhoek)
Pagina’s:     294
ISBN:         978-94-6365-366-4
Prijs:          € 21,50Over het boek:
Ik switch. Van ‘ik ben zo moe’ kom ik in een andere gemoedstoestand. Ik kan dat. Ik kan dat nu! Even was ik vergeten dat ik juist dat, en nog veel meer, geleerd heb in het jaar van ziek zijn. Zoals ik ook het liefst dat jaar was vergeten.

In dit boek beschrijft Gerdie Bours-Willems hoe haar leven totaal veranderde op de dag dat ze de diagnose borstkanker kreeg. Ze voerde een strijd op meerdere fronten. Persoonlijk, tegen de ziekte zelf maar ook om de beste behandeling en de meest geschikte medicijnen te krijgen. Dat was niet allemaal vanzelfsprekend. En als dan de tumor overwonnen lijkt, is er een nieuwe strijd te voeren om haar kracht weer terug te krijgen. Gerdie kiest daarvoor een onorthodoxe weg: ze besluit te gaan trainen om de Kilimanjaro te beklimmen. Naast de fysieke training gaat zij met psychotherapie dwars door de pijn van de ervaringen en de veranderde toekomst; een toekomst mét kanker. Wanneer ze na een jaar op kracht is, gaat Gerdie de heftige tocht aan en ook op de berg komt ze zichzelf meerdere malen tegen. Maar ook deze hoogste berg in Afrika overwint ze uiteindelijk.
Gerdie beseft dat zij de psychische zorg in het jaar van behandeling gemist heeft. Het is haar persoonlijke missie om hier bewustwording voor te creëren.

Een aansprekend en zeer inspirerend verhaal met zoveel meer facetten dan alleen ziekte en genezing. Bevat tips voor kankerpatiënten, hun naasten en voor mensen wat verder weg uit de omgeving. Daarnaast bevat het slot kritische, uit het hart geschreven, adviezen voor zorgprofessionals.

Over de auteur:
Gerdie Bours-Willems (1964), van oorsprong verpleegkundige en docent, maakte in 2001 en beroepsswitch en behaalde in 2010 haar Master City Development in Rotterdam (Gebiedsontwikkeling). Vanuit haar persoonlijke ervaring met borstkanker en de weg naar herstel schreef zij Dwars door berg, met daarin tips voor kankerpatiënten en hun naasten én kritische, uit het hart geschreven, adviezen voor zorgprofessionals.
Gerdie geeft lezingen aan lotgenoten én professionals om bewustwording te creëren van het belang van psycho-sociale zorg vanaf het moment van diagnose.

Plaats een reactie ...

Reageer op "Dwars door de berg. Auteur: Gerdie Bours-Willems. Aansprekend en inspirerend verhaal met tips voor kankerpatiënten, hun naasten en verdere omgeving. Daarnaast kritische adviezen voor zorgprofessionals."


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>