Reiny de Jong-Smit schreef het boek De Behandeling, omgaan met borstkanker vanuit het perspectief van de patiënt, haar eigen ervaringen dus, die soms lijnrecht staan tegenover hoe de medici en het verplegend personeel daarmee omgingen. U kunt het boek bestellen door op de cover van het boek te klikken:

Samenvatting:

De behandeling
Omgaan met borstkanker

Wanneer Gemma hoort dat ze borstkanker heeft, lijkt haar leven tot stilstand te komen. Hoe zijzelf de ziekte ervaart, is in schril contrast met hoe de medici hiermee omgaan. Ondanks de ernst van haar situatie komen hun opmerkingen haar daarbij soms komisch voor. De gang van zaken in een ziekenhuis, de nuchtere zakelijkheid, de hoeveelheid onderzoeken, de vele wisselingen van medisch personeel en de statusbehandeling verbazen haar in hoge mate.

Het boek is een persoonlijk, waargebeurd, verhaal. Ondanks de tragiek van de situatie weet Reiny de Jong-Smit op relativerende wijze, en soms ook zelfs op zeer komische wijze, de periode vanaf dat zij te horen kreeg dat ze borstkanker heeft, te beschrijven.

Een aanrader voor eenieder die meer over de ziekte wil weten, maar ook voor verpleegkundigen en personeel die met cliënten te maken hebben.

Review:

HeidiHassenmuller Ik raad dit product aan

21 juni 2014

Net het boek uitgelezen en ik ben behoorlijk onder de indruk! Het boek is vlot geschreven en het heeft mij persoonlijk geraakt. Borstkanker en “de behandeling” ervan zo onder woorden te brengen is haar goed gelukt. Bijzonder aangesproken heeft me, dat ze ondanks alles niet in de slachtoffer rol valt.

Pluspunten:
Toegankelijk, Compleet, Inspirerend, Praktisch

Productinformatie

Auteur Reiny de Jong-Smit
Taal Nederlands
Afmetingen 17x210x148 mm
Gewicht 287,00 gram
Druk 1
ISBN10 9492020009
ISBN13 9789492020000

Plaats een reactie ...

Reageer op "Borstkanker: De behandeling, omgaan met borstkanker. Auteur: Reiny de Jong-Smit"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>