Passie voor de patiënt, werken met kanker

Auteur prof. dr. Manon Huizing

Het boek is te bestellen via o.a. Bol.com.  Of klik op de titel hierboven.

Manon Huizing heeft zelf borstkanker sinds enkele jaren en spreekt dus uit ervaring van zowel de arts als de patiënt. Ik ben vele malen bij dr. Manon Huizing in het UZA - an twerpen geweest met patiënten voor een second opinion en kan alleen maar vol lof over haar zijn. Zij is een oncologe met echt hart voor haar patiënten, zonder de realiteit uit het oog te verliezen.

Passie voor de patiënt, werken met kanker

 • Nederlandstalig
 • 223 pagina's
 • 9789492419095
 • maart 2017

Samenvatting

Kanker: vandaag wordt een op de drie mensen in zijn onmiddellijke omgeving ermee geconfronteerd. Niemand kan om deze harde feiten heen. Manon Huizing (Baarn, 1964) beschouwt kanker als haar tegenstander. De Nederlandse dokter en professor Oncologie van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen bestrijdt sinds 2002 op haar persoonlijke wijze de levensbedreigende ziekte. Haar motto: Passie voor de patiënt. Werken met kanker. Ze tracht mensen te behandelen op invoelende en confronterende wijze. Ze laat niemand achter, maar ook niemand in de waan. Ze staat erop de waarheid te vertellen, maar ze zal tevens met al haar kracht de patiënt helpen. Ze toetst de kennis van het fenomeen kanker aan de nieuwste internationale evoluties.
In 'Passie voor de patiënt. Werken met kanker' vertelt ze over haar achtergronden en werkmethode en geeft ze zowel een stand van zaken van de ziekte als een aantal tips om ermee om te gaan. Een aantal van haar medewerkers krijgt het woord.
Daarnaast worden vijftien van haar patiënten uitvoerig geportretteerd. Ze geven een beeld van het dagelijks leven met kanker.
De opbrengst van het boek schenkt Manon Huizing volledig aan het Steunfonds MOCA: Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen.

Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Passie voor de patiënt, werken met kanker, auteur Manon Huizing, Zij is oncologe en heeft zelf borstkanker"

 • Rita Klink :
  Beste Manon,

  Ik heb zelf eiwit gevoelige borstkanker met uitzaaiingen in de lymfeklieren kunt U mij hier ook wat meer over vertellen?
  Loop al 7 jaar hier mee in het ziekenhuis.
  Bij voorbaat mijn hartelijke dank.

  Hartelijke groet,
  Rita Klink

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>