Wie het boek: Mamma's borst is ziek van Hanneke de Jager bestelt - klik op cover van het boek - ondersteunt daarmee Stichting Gezondheid Actueel. Wij ontvangen een commissie daarvoor en helpt mee om kanker-actueel online te houden.

 

Samenvatting & achtergrondinformatie

Mama is ziek. Want ze heeft een gemeen bobbeltje in haar borst. Een zeer beeldend, vernieuwend en kleurig prentenboek, speciaal geschreven en geïllustreerd voor jonge kinderen die een moeder hebben met borstkanker.

Ondanks het beladen onderwerp is het een optimistisch boek, dat duidelijkheid schept en ondersteuning geeft voor kinderen en volwassenen die geconfronteerd worden met borstkanker. Het boek is gemaakt vanuit het perspectief van het kind en alle gevoelens en vragen die daarbij komen kijken. Een troostvol en hoopvol boek, met hier en daar een knipoog!

Zo omschrijft de bibliotheek de inhoud van het boek:

Op het niveau van peuter Sep en kleuter Luca wordt bij gefotografeerde collages in gemengde techniek op rustige toon verslag gedaan van wat het voor mama en het gezin betekent dat ze heel erg ziek is. Het slechte nieuws, naar het ziekenhuis, alleen met papa thuis (met zijn drieën in het grote bed), de operatie, een borstprothese, de tijd erna met chemokuren (mama wordt kaal), een transplantatie en uiteindelijk feest omdat alles overwonnen en voorbij is. Ondanks het beladen onderwerp blijft het verhaal licht. Uit de positieve toon spreekt een warme betrokkenheid. De kleurige, zorgvuldig gemaakte illustraties waarin allerlei materiaal is verwerkt, maken de uitgave aantrekkelijk. Er is veel op te zien, wat stimuleert tot samen praten, ook over eigen ervaringen. Het boek werd gemaakt in opdracht van de stichting ´Mama´s borst is ziek´. Geslaagde, en doeltreffende uitgave voor 3 jaar en ouder.

De maker van het prentenboek, Hanneke de Jager, liet zich inspireren door wat een gezin in haar omgeving meemaakte. Eerder maakte zij onder meer de illustraties voor Circus Pientje. Het verscheen bij uitgeverij Den Boer/de Ruiter.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Mamma-s borst is ziek. Auteur Hanneke de Jager"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>