Zijn er mensen geweest bij lezingen van Wim? En was het de moeite waard? Onderaan dit artikel kunt u via comments uw op- en aanmerkingen maken, al of niet anoniem.

Ontmoet dr. Wim Huppes tijdens een lezing - Kanker de Baas - met diverse sprekers, woensdag 22 mei 2013, te Venlo. Locatie: A Tazza Koffie en Thee BV, Koninginnesingel 72, 5911 KE Venlo

Toegang:   € 5,00 per persoon (inclusief koffie/thee).

Dr. Huppes is internist en werd in 2008 met fase 4 prostaat kanker gediagnosticeerd. Voor Wim zijn ervaringsverhaal met prostaatkanker klik hier. Inmiddels heeft hij 2 boeken geschreven. Over zijn laatste boek: 'Het instituut' zal hij meer informatie geven.

Als U op de cover klikt van het boek Het Instituut van voormalig internist Wim Huppes en zijn vrouw Mirjam Kemp bestelt dan ondersteunt u daarmee Stichting Gezondheid Actueel. Voor Wim zijn ervaringsverhaal met prostaatkanker klik hier.

Nederlands - Paperback

300 pagina's | Uitgeverij Ruige Rus | april 2012

Het Instituut is een politieke triller over de organisatie van de zorg
Maarten Keyser is arts en schrijft in de krant dat de experimentele geneeskunde voor veel patiënten aantrekkelijker is dan de overheidsstandaard. Als hij zelf ernstig ziek wordt weigert hij dan ook het standaard geneesmiddel van 150 duizend euro per injectie, dat amper werkt. Hij wil een experimentele behandeling. Dat geeft hem nog een kans. Maar Schuylenburgh, de bestuursvoorzitter van Het Instituut, zit hem dwars. Het conflict escaleert en zuigt de lezer mee in de duistere wereld van de instituten en het machtsspel om het grote geld. De lezer gaat begrijpen waarom het veranderen van het zorgbeleid zo'n gevaarlijk onderwerp is.
Huppes Kemp is een schrijversduo dat de democratie nieuw leven in wil blazen. Zij gebruiken hun werkervaring om de lezer diep te laten doordringen in de wereld van de bestuurders. De coryfeeën van de zestig instituties voor de zorg zijn bezig hun macht te versterken. In de ogen van Huppes Kemp remt juist deze politieke top de vernieuwing. De auteurs brengen dit krachtenveld tot leven in hun vlot leesbare boek.
Politieke thriller
Je voelt je beroerd en belandt in een wereld van dokters, laboratoriumuitslagen, scans. Niemand heeft het overzicht. De angst dat je nooit meer beter wordt, knaagt. Ben je wel in goede handen? Op het internet lees je over behandelingen waar je beter van wordt. De ervaring van de auteurs is dat je die serieus moet nemen.
Wat weten we eigenlijk van de politiek van de zorg? De media brengen thema's als 'meer handen aan het bed', 'medische missers' en 'onveilige geneesmiddelen' onder onze aandacht. We horen ook van turbulente ontwikkelingen waarvan patiënten kunnen profiteren. Het zou lang moeten duren voordat deze vernieuwingen beschikbaar zijn. Waarom eigenlijk zo lang?


Plaats een reactie ...

2 Reacties op "Het Instituut - auteurs Huppes - Kemp. Voormalig internist Wim Huppes en zijn vrouw beschrijven uit eigen ervaring in een politieke thriller wat er in hun ogen mis is met onze gezondheidszorg"

  • Ton Claessen :
    Ton Claessen ik heb uw reactie verwijderd wegens ongeoorloofd reclame maken. Bij volgende overtreding wordt U geblokkeerd.
  • Ton Claessen :
    Ik ben er geweest. Er waren meer dan 100 aanwezigen, waaronder kankerpatienten. Over circa 6 weken komt er een vervolg in Venlo of elders in het land.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>