"Langzamerhand werd me duidelijk dat het werken aan dit boek onderdeel is geworden van mijn hoogstpersoonlijke copinstrategie. Mijn manier van overleven. Ik beklom geen bergtop en rende geen marathon, maar ik ging vragen stellen, lezen, en nog meer vragen stellen en schrijven."

Bovenstaande is een citaat uit het boek:

KANKERKLAS: vijf ouders, vijf pubers, èèn ziekte.
Auteur Corien van Zweden bij wie zelf borstkanker werd geconstateerd in 2010.

U kunt dit E-boek bij bol.com bestellen door op deze link te klikken of op de cover te klikken.

Als bij journaliste en schrijfster Corien van Zweden borstkanker wordt geconstateerd, zit haar oudste dochter in de brugklas. Al snel blijkt dat deze nieuwe klas een ‘kankerklas’ is: vijf van de tweeën twintig leerlingen hebben een ouder met kanker. Een bizarre situatie, die de getroffen ouders en hun kinderen tot lotgenoten maakt. En die ongewild tot vergelijken aanzet. Wat richt kanker in al die gezinnen aan? Hoe gaan de andere ouders met hun ziekte om? Wat verandert er in hun leven? En: wat denken de kinderen – alle vijf aan het begin van hun puberteit – ervan? Kankerklas biedt houvast en herkenning voor iedereen die met kanker te maken heeft.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Kankerklas: 5 pubers, 5 ouders, 1 ziekte. Auteur: Corien van Zweden"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>