13 november 2011: Wie dit boek bestelt via http://www.bol.com ondersteunt kanker-actueel. Klik hier voor het boek bestellen van David-Servan Schreiber

Ik dacht dat we dit boek al lang op onze lijst hadden gestaan maar Yvonne wees me erop dat dit niet zo is.

Antikanker

Een Nieuwe Levensstijl

Nederlands - Paperback

319 pagina's | augustus 2010

Beschrijving

Ons lichaam produceert voortdurend beschadigde cellen. Niet iedereen krijgt echter kanker. Genetische factoren spelen in ten hoogste 15 procent van de gevallen een rol, het overgrote deel heeft te maken met onze levenswijze. Hoe komt het dat borst-, darm- en prostaatkanker in het Westen veel vaker voorkomen dan in Azië? En dat bij Japanners die zich in het Westen vestigen prostaatkanker op den duur even vaak voorkomt als bij ons. Kennelijk is er iets in de levenswijze van Aziaten dat voorkomt dat microtumoren tot ontwikkeling komen.

David Servan-Schreiber weet als arts, wetenschappelijk onderzoeker en patiënt zeer boeiend zijn zoektocht te beschrijven naar een nieuwe gezonde levenswijze waarin de natuurlijke afweer van het lichaam zelf centraal staat.

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie
De auteur is een intussen wereldberoemde arts; zijn boek onderscheidt zich in enkele opzichten van andere boeken over dit onderwerp. De auteur is een bekende en gerespecteerde wetenschapper, hij heeft zelf aan kanker geleden en hij geeft een evenwichtig betoog over wat de reguliere wetenschap respectievelijk alternatieve geneeswijzen wel en niet weten en vermogen en kunnen bijdragen aan genezing en preventie. Het voorwoord bij de Nederlandse uitgave van Jan Willem Coebergh, oncologisch epidemioloog en erkend deskundig ook over alternatieve kankertherapie, is uiteraard een aanbeveling, maar Coebergh maakt ook een enkele kritische kanttekening, waardoor het geheel voor de serieuze lezer juist aantrekkelijker wordt. Het boek zelf geeft een afwisseling van zakelijk-inhoudelijke regulier-wetenschappelijke en serieuze alternatieve kennis omtrent kanker en meer persoonlijk getinte samenvattingen van leven en werk van bekende kankeronderzoekers. De vertaling is goed, de documentatie is van hoog niveau. Deze 'volledige herziene herdruk' telt dertig bladzijden meer en is vooral aangevuld met resultaten van recent onderzoek. De auteur zelf meldt dat het boek in 35 talen in vijftig landen is verschenen met meer dan een miljoen verkochte exemplaren.

(NBD|Biblion recensie, Dr. H.S. Verbrugh)


Plaats een reactie ...

Reageer op "Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. Auteur: Dr. David Servan-Schreiber"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Het spook dat kanker heet. >> 50 dingen die je beslist moet >> A Cancer Treatment: A Journey >> Achtbaan. Auteur Kjeld Bontenbal >> Als het kwaad goede mensen >> Anti Kanker: een nieuwe levenswijze. >> Artsen uit de wereld van het >> Beter worden is niet voor >> Borstkanker: De behandeling, >> Borstkanker: briefwisseling >>