27 mei 2013: afgelopen week, 23 mei 2013 bij de officiële opening, stond er een artikel "de beste plek voor een rotziekte" in de Volkskrant over dit ziekenhuis. Daaruit blijkt dat er nog steeds veel jaloezie en afgunst heerst in de gezondheidszorg. Zo schreef Floris Sanders, een radioloog uit een ziekenhuis in Utrecht, een concurrerend ziekenhuis in de regio een zeer negatief artikel in Medisch Contact: Monro Kliniek haalt krenten uit de pap.  Alsof het Alexander Monro ziekenhuis alleen maar de "makkelijke" patiënten zou behandelen, wat in het artikel in de Volkskrant gepareerd werd met feiten en afspraken over hoe en wie wel en niet te behandelen. En lees ook officiële reactie onder artikel van Floris Sanders van de Monro Kliniek. Heel netjes en correct allemaal.

Uit het artikel in de Volkskrant blijkt dat het ziekenhuis inmiddels al 100 patiënten met borstkanker heeft aangemeld gekregen en behandeld. Wie vreest voor borstkanker of een eerste diagnose heeft gehad kan ik dit ziekenhuis in heel korte tijd, meestal in 1 dag een behandelplan enz. te horen krijgen. Dus wie dat prettig vind is er naast de mammapoli van het Slotervaart ziekenhuis nu een tweede optie voor een snelle diagnose en behandelplan: www.alexandermonro.nl  

14 maart 2013: Bron: website Alexander Monro ziekenhuis

Vanaf 15 april 2013 kunnen patiënten terecht in het Alexander Monro Ziekenhuis op het terrein Berg en Bosch te Bilthoven. Een ziekenhuis gespecialiseerd in borstkanker. Voor snellere zorg, betere zorg en persoonlijke zorg. Iedereen krijgt bij Alexander Monro Ziekenhuis snel zekerheid.

Zo is te lezen op de website van het nieuw te openen ziekenhuis waar alleen patiënten met borstkanker zullen worden behandeld. Het ziekenhuiis voldoet aan alle eisen die er gesteld worden aan de zorg voor borstkanker en alle behandelingen zullen ook worden erkend en vergoed door de ziektekostenverzekeraars.
Chirurg Jan van Bodegom vertelde over zijn plannen al eerder in Nieuwsuur en inmiddels is het zover dat per 15 april 2013 de kliniek kan worden geopend. De kliniek zal ook aandacht besteden aan aanvullende en niet-toxische ondersteuning van de reguliere behandelingen en psychosociale zorg, vooral in samenspraak met de patiënt zelf. Wat zijn haar (zijn) wensen en ideëen hierover. In uitzending gemist kunt u het interview met dr. van Bodegom in Nieuwsuur van 26 november 2012 bekijken, maar wel doorspoelen of wachten tot onderwerp: Kanker: behandelen in centra of niet? 

Op de website van het Alexander Monro ziekenhuis is nog veel meer te lezen, waaronder dit interview met dr. Jan van Bodegom:

Van Bodegom: ‘Dit is geen ZBC’tje dat een arts erbij doet; hier is alles in huis wat nodig is voor optimale borstkankerbehandeling’.

 


Jan van Bodegom, chirurg en oprichter van het Alexander Monro-ziekenhuis in Bilthoven

 

 

Chirurgen, oncologen, anesthesiologen, radiologen, een radiotherapeut, plastisch chirurg, patholoog en nucleair geneeskundige zijn al in dienst, naast verpleegkundigen en zorgverleners die zich met de psychosociale opvang zullen bezighouden. Alleen voor radiotherapie zullen patiënten naar andere centra worden verwezen. De eerste patiënten hebben zich al gemeld.

 

Lees verder>>>>>>>


Plaats een reactie ...

Reageer op "Borstkanker kliniek Alexander Mono ziekenhuis in Bilthoven opent volgende maand de deuren. Ziektekosten verzekeraars erkennen en betalen specialistische zorg in prive kliniek"


Gerelateerde artikelen