Update 9 mei 2011:

In het algemeen hebben mensen bij het horen van een dieet bij kanker associaties van bonen, erwtensoep, veel rauwkost enz. Het ouderwetse Moermandieet staat nog diep gegrift in het geheugen van vele mensen en dat wordt regelmatig nog gevoed door de tegenstanders van voeding bij kanker. Dat zo'n dieet vreselijk zou zijn en bijna niet vol te houden. En dat was vroeger misschien ook zo, maar door nieuwe inzichten en onderzoeksresultaten is dat veel en ingrijpend veranderd.

Onze ervaringen met het Houtsmullerdieet, in feite een moderne variant van het Moermandieet, zijn veel positiever. Natuurlijk moet je een omslag maken. Ik, Kees, was gewoon veel vlees te eten, bijna elke dag. Ook hield ik van zoetigheid. Suiker, snoep, chocolade. En als je dan ook nog een kapotte mond/keel hebt met veel slikklachten door de tumor en later door de bestraling dan moet je wel even doorbijten om bv. melkzuurgefermenteerde wortelsap of bietensap te drinken. Maar nu kan ik niet meer zonder. Ik vind het heerlijk elke morgen groentensap te drinken.
Ook andere gezinsleden van kankerpatienten worden geconfronteerd met een andere eetwijze. Zeker aan kinderen is het moeilijk uitleggen waarom zij een ijsje of patat met een hamburger wat vaker zouden moeten laten staan. Wij hadden dan ook een soort van compromis daarvoor gevonden, door wel een aantal dagen samen vanuit het dieet te eten, en andere dagen aten Claire en Liza (inmiddels mijn ex-vrouw en dochter) gewoon wat ze lekker vonden. Ik maakte dan iets apart voor mezelf.
Inmiddels ben ik al 15 jaar kankervrij en volg ik niet meer streng de dieetvoorschriften maar  ik eet nog steeds zoveel mogelijk gezond en zoveel mogelijk vanuit de principes van het Houtsmullerdieet. Ik gebruik al jaren geen extra voedingssuppletie meer trouwens.

De afgelopen jaren  hebben we via onze site een aardig aantal recepten opgebouwd en we willen die recepten nog steeds aan u doorgeven. Zo is er maart 2008 een uitgebreid digitaal kookboek gekomen, "de Kok en de Kanker", samengesteld door Wies en nu gratis beschikbaar voor onze OPS donateurs. Waar u ook de andere ruim 350 recepten kunt downloaden en/of inzien.

En vanaf 1 februari 2011 geven we elke doordeweekse dag een recept van de dag, zie onder voedingstips voor een gezonde leefwwijze op basis van het Houtsmullerdieet. Als u zelf nog lekkere recepten heeft, deze zijn altijd welkom uiteraard. Uw recepten of reacties kunt u sturen naar redactie@kanker-actueel.nl

Als u O.P.S.- donateur wordt voor minimaal €  25,-- per jaar waarmee u ons ondersteunt en deze site online blijft houden, krijgt u naast bv. 25% korting op voedingssuppletie bij apotheek Regentesse inzage in alle tot nu toe verschenen recepten.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Introductie voedingtips op basis van het Houtsmullerdieet "


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Introductie voedingtips op >> Basisprincipes Houtsmullerdieet, >> Basisprincipes van het Houtsmullerdieet >> Broodbeleg, tussendoortjes >> Budwigpapje >> Warme appels met kwark als >> Twee gezonde sappen voor tussendoor >> Lekkere gezonde smoothies >> Smulschotel met tortillachips >> Voedingtips voor gezonde leefwijze >>