Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Hier een paar heerlijke gezonde smoothies aangepast uit Le Magazine.: Mangoi/muntsmoothie en Koffie/kaneelsmoothie en een tomaat-komkommersmoothie. Vergt veel voorbereidingstijd maar is wel lekker vooral op warme dagen.
Ingrediënten: Mangomunt smoothie:
- 1 liter magere yoghurt, liefst biologisch
- 2 rijpe mango's
- 3 takjes munt
- handjevol ijsblokjes
- extra nodig: zeef, theedoek en blender
Bereiding:
Bekleed een zeef met een schone natgemaakte en uitgewrongen theedoek. Hang de zeef in een diepe kom en schep de yoghurt erin. Zet alles in de koelkast en laat de yoghurt minimaal 4 uur uitlekken. Als de kom dreigt over te lopen tussendoor even overgeiten in extra kom.. Schjil de mango's en snijdt het vruchtvlees in stukjes. Pluk de muntblaadjes en hak deze fijn. .Doe nu alle ingredienten, dus ook de yoghurt en de ijsblokjes en draai er in de blender een smoothie van. Direct serveren
Ingredienten koffiekaneelsmoothie:
- 500 gram biologische kwark of Griekse yoghurt
- 3 espressokopjes koffie
- 3 espressokopjes water
- eetlepel honing
- 1 theelepel kaneel
- 1 bol vanilleijs (suierkervrij)
- extra: ijsblokjesvorm, zeef, theedoek, en blender
Bereiding: Bekleed een zeef met een schone natgemaakte en uitgewrongen theedoek. Hang de zeef in een diepe kom en schep de kwark of Griekse yoghurt erin. Zet alles in de koelkast en laat de kwark/yoghurt minimaal 4 uur uitlekken. Als de kom dreigt over te lopen tussendoor even overgeiten in extra kom..
Meng de espressokoffie met het water en roer er de honing doorheen. Giet dit mengsel in een ijsblokjesvorm en vries in.. Doe de hangop met de knaeel, het vanille-ijs en de koffieijsblokjes in de blender en draai er een smoothie van. Direct serveren.
Ingredienten: tomaat-komkommersmoothie
- 6 dl. biologische yoghurt of 9 dl. biologische karnemelk
- 3 rijpe rtrostomaten (biologisch)
- 1/2 komkommer
- 1 dl. tomatenpasata = gezeefde tomaten
- 1 theelepel sambal oelek
- handjevol ijsblokjes
- zeezout en versgemalen peper
- extra: zeef, theedoek, en blender
Bereiding:
Bekleed een zeef met een schone natgemaakte en uitgewrongen theedoek. Hang de zeef in een diepe kom en schep de yoghurt of karnemelk erin. Zet alles in de koelkast en laat de yoghurt of karnemelk minimaal 4 uur uitlekken. Als de kom dreigt over te lopen tussendoor even overgeiten in extra kom. snijdt de tomaten in stukjes. Snijdt de halve komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijdt nu nin stukjes. Doe alle ingredienten in de blender, ook de ijblokjes en draai er een smoothie van. Breng op smaak mee zeezout en versgemalen peper. Direct serveren.
Gerelateerde artikelen
- Introductie voedingtips op basis van het Houtsmullerdieet
- Basisprincipes Houtsmullerdieet, een toelichting van natuurarts Johan Bolhuis
- Basisprincipes van het Houtsmullerdieet
- Broodbeleg, tussendoortjes en drinken, zinvolle tips.
- Budwigpapje
- Warme appels met kwark als verantwoord toetje
- Twee gezonde sappen voor tussendoor
- Lekkere gezonde smoothies voor warme dagen
- Smulschotel met tortillachips en verantwoorde dipsausen
- Voedingtips voor gezonde leefwijze met recept van de dag gebaseerd op uitganspunten van het Houtsmullerdieet
Plaats een reactie ...
Reageer op "Lekkere gezonde smoothies voor warme dagen"